Hoofddorp verliest van Blauw Wit en verzuimt koppositie te pakken

Op sportpark Sloten heeft Hoofddorp verrassend verloren van laagvlieger Blauw Wit. Een goal in de tweede helft zorgde voor de 1-0 uitslag van het duel in zondag 2B. Doordat koploper Soest verloor zou het elftal van Jimmy Simons bij winst de koppositie overnemen. Blauw Wit heeft door de zege nog een kleine kans op handhaving, de achterstand op nacompetitievoetbal bedraagt zeven punten.

Hoofddorp-coach Jimmy Simons had zijn spelers voorafgaand aan het duel nog gewaarschuwd, zo vertelt de oefenmeester tegen De Hoofddorpse Courant. Simons: “De thuiswedstrijd tegen Soest wordt een heel belangrijke maar de belangrijkste wedstrijd is altijd de eerstvolgende. En dat was de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Blauw Wit Amsterdam. Wat moet ik zeggen? We hebben van de nummer laatst verloren. Een onzinnige nederlaag, totaal niet nodig. Vooraf heb ik gewaarschuwd en ik heb de jongens ook op het hart gedrukt de duels vol in te gaan. Geen rekening houden met een mogelijke schorsing voor de wedstrijd tegen Soest. Mijn verdediging kan ik niets verwijten, het stond goed.”

img_1973a

Na rust scoorde Blauw Wit uit een uitval de 1-0. Een voorzet werd bij de tweede paal door Abdel Errachid binnen getikt. Na de 1-0 ging Hoofddorp vanzelfsprekend op jacht naar treffers. De mooiste kansen werden echter om zeep geholpen door de bezoekers. Simons: “Toen we eenmaal achter stonden hebben we zoveel kansen gecreëerd. Maar dan gaat de Wet van Murphy gelden. Ik denk dat we wel vijf keer paal of lat hebben geraakt. De keeper kwam ertussen of we schoten de bal voorlangs. Hij mocht er niet meer in voor ons. Qua instelling hebben we het laten liggen. Als team hebben we het niet goed gedaan.”

Doordat koploper Soest een 2-0 voorsprong tegen VVIJ weggaf en met 2-4 verloor is de wedstrijd van volgende week van groot belang. Hoofddorp ontvangt dan koploper Soest, bij een zege gaan de roodhemden Soest voorbij op de ranglijst. Simons over de laatste vier wedstrijden in 2B. Simons: “Allerbelangrijkste is dat wij zelf de laatste vier duels uit een heel ander vaatje gaan tappen dan vandaag. Met VVZA en Roda 23 krijgen we nog twee tegenstanders die vechten om lijfsbehoud. In die wedstrijden moet je er als team staan. En als we via de nacompetitie promotie moeten zien af te dwingen dan krijgen we allen maar te maken met ploegen die er vol voor gaan. De race om het kampioenschap moet ons vleugels geven. Om te beginnen zondag tegen Soest.”

img_1943a
Foto Jaap Eising: Medet Kurtkaya was zondag de verantwoordelijke man bij Blauw Wit, Samardzic was wel aanwezig maar bevond zich tussen de toeschouwers.

Blauw Wit heeft door de zege nog een kleine kans om niet rechtstreeks te degraderen. De Amsterdammers hebben, met nog vier wedstrijden te gaan, zeven punten achterstand nummer twaalf Abcoude. Aankomend weekend gaat Blauw Wit op bezoek bij stadsgenoot Buiksloot. Kijk voor alle uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s Jaap Eising

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)