Hoofddorp verslaat RODA binnen half uur

Hoewel het verschil in punten tussen de clubs in de tweede klasse B nog niet erg groot is wordt langzaam wel duidelijk wie er uiteindelijk om de prijzen mee gaan doen. Hoofddorp boekte een belangrijke overwinning (0-3) in Bovenkerk bij Roda’23 en verstevigd hierdoor de vijfde plaats. Roda’23 zakt door het verlies richting de gevarenzone.

3

Ook vanmiddag werd pijnlijk duidelijk dat de jonge ploeg van Marco Bragonje nog flink aan de bak moet om te overleven dit jaar. Hoofddorp startte feller aan de wedstrijd. Wat al na 27 minuten de 0-3 eindstand opleverde.

Damine de Vegt (L) wacht sam,en met voormalig RODA-speler Dave Vos op wat er komen gaat

In de zeventiende minuut opent Sven Berntzen vanaf elf meter de score, en nog geen drie minuten later is het Hoofddorp aanvoerder Twan Elfers die na een ingestudeerde vrije trap via oud Roda aanvoerder Dave Vos de bal simpel in de lange hoek kan schuiven 0-2.

Hoofddorp, duidelijk beter in deze fase van de wedstrijd, dringt Roda achteruit. In de 26ste minuut is er een lange bal die verkeerd wordt ingeschat door Roda’s laatste man Yannick van de Akker, Berntzen let wel op en hij kan de bal voor Van den Akker weghalen en recht op het doel van Daan Stevens af gaan.De spits faalt niet en schiet de 0-3 binnen.

1

Na rust zet Roda wel aan maar op een knal op de lat van Damian de Vegt na kan de ploeg niet gevaarlijk meer worden.

Hoofddorp houdt ook na vandaag nog de aansluiting met de top en Roda zakt door dit verlies naar de elfde plaats en moet dus volgende week bij hekkensluiter Buiksloot resultaat halen wilt het nog enigszins met een goed gevoel de winterstop in gaan.