Hoofddorp verslaat Weesp en kruipt naar koppositie

In de zondag tweede klasse B heeft SV Hoofddorp een uitstekend weekend achter de rug. De ploeg van Jimmy Simons versloeg zelf Weesp met 2-0 en zag koploper Soest met 3-2 verliezen. Het verschil, met nog vijf wedstrijden te gaan, bedraagt het verschil nog maar twee punten.

Voor Weesp lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Trainer Karel Knaap: “ Het was het vandaag allemaal net niet. We hebben een half uur tegen tien man gespeeld, dan moet je gewoon je punten pakken.  Vorige week speelden we met het mes tussen de tanden, nu niet. Als je dat niet doet in deze klasse staat dat gelijk aan een wedstrijd verliezen.”

Foto Ton Hofstra: Jelmer de Winter tekende voor de eerste treffer
Foto Ton Hofstra: Jelmer de Winter tekende voor de eerste treffer

Het breekpunt in de wedstrijd vond vijf minuten voor rust plaats. Ongelukkig botsten Niels Irik (Weesp) en Jelmer de Winter met hun hoofden tegen elkaar. Knaap: “ Er was onduidelijkheid of Niels verder kon spelen.” Hoofddorp-trainer Simons: “Dat was inderdaad erg vervelend voor hun. Zeker omdat Jelmer wel verder kon.” Uit de hoogtebal veroverde  Sven Berntzen de bal. Die zorgde er voor dat Wesley Kamerbeek een voorzet kon geven en Jelmer de Winter knap kon binnen koppen (1-0). Knaap: “De Winter was de tegenstander van Irik. Achteraf bleek dat dus het breekpunt in de wedstrijd te zijn.”

Toch was Weeps niet verslagen. Zeker niet toen Nick Tavenier, na twee overtredingen en twee keer geel, met rood kon vertrekken. Simons: “Toen moesten we wel achteruit en gokte we op de counter. Dankzij doelman Edwin Pieterse en het sterke spel van Ivar Lammers bleven we uiteindelijk op de been.”  Koen Buddenberg en Jesse van Huisstede kregen de kans om Weesp op gelijke hoogte te brengen.

Foto Ton Hofstra: Invaller Nick de Jong 'counterde' Hoofddorp naar de 2-0
Foto Ton Hofstra: Invaller Nick de Jong ‘counterde’ Hoofddorp naar de 2-0

Invaller Nick de Jong, net terug van een blessure, besliste tien minuten voor tijd het duel door via en snelle counter voor de 2-0 te zorgen. Simons: “ Doordat Soest heeft verloren staan we nog maar twee punten achter. We hebben alles weer in eigen hand want we krijgen Soest nog.”

Voor Weesp wordt het met de week moeilijker om de nacompetitie te halen. De ploeg van de afscheid nemende Karel Knaap staat momenteel op de zevende plaats. De achterstand op plaats vier, waarschijnlijk genoeg voor de nacompetitie, bedraagt echter maar twee punten. Alles is dus nog mogelijk. Knaap: “ Het lijkt er op dat we nergens meer om spelen de laatste vijf wedstrijden, maar alles is nog mogelijk. Ik zeg het niet voor het eerst en ook niet als enige, maar dit is echt een bizarre competitie. Ik wil hier mooi afscheid nemen dus we gaan er nog steeds voor.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s Ton Hofstra Fotografie

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)