Hoofddorp verspeelt twee punten bij NVC

In de zondag tweede klasse B is Hoofddorp tegen puntverlies aangelopen op bezoek bij NVC. De ploeg van Jimmy Simons slaagde er niet in om de Naardense muur te slechten. Er werd niet gescoord: 0-0. Hoofddorp ziet koploper AGB uitlopen naar een voorsprong van zes punten en daarnaast ziet het Pancratius weer op gelijke hoogte komen.

“Ik denk dat wij wel zestien kansen hebben gehad tegenover drie van hun”, aldus de oefenmeester. “Maar het zat er niet in. NVC vierde het gelijkspel ook alsof ze de Champions League hadden gewonnen. Ze parkeerden de hele wedstrijd de bus. Ik had verwacht dat we de goede vorm van de laatste weken door zouden trekken vandaag, maar dat is helaas niet gelukt. We hebben twee punten laten liggen.”

“De afgelopen weken hebben we een aantal zware wedstrijden gespeeld”, zegt Simons. “Daarin moesten we heel diep gaan. Ik merk dat dat zijn weerslag heeft op de spelersgroep. Er is sprake van enige vermoeidheid. Dat merkte ik deze week ook op de training. We moeten het zien op te vangen met de kleine groep die we hebben. Ik kon vandaag bijvoorbeeld ook niet beschikken over mijn eerste doelman (Jan Ziere red.), hij bleek niet fit genoeg om te kunnen starten.”

Hoofddorp hervat de competitie over twee weken met een uitwedstrijd tegen DSOV. “Het moge duidelijk zijn dat dit weekje vrij ons bijzonder goed uitkomt. Daarna wachten vier spektakelstukken.” De coach doelt daarmee op de resterende wedstrijden waarin Hoofddorp de tweede plaats moet zien te verdedigen. Na het treffen met DSOV staat de topper tegen Pancratius op het programma. De laatste twee hordes die genomen moeten worden zijn ZSGOWMS en SCH’44. “De wedstrijd tegen Pancratius is niet allesbeslissend. Al onze overige tegenstanders hebben de punten ook hard nodig.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)