Hoofddorp in vorm pakt volle buit bij DSOV

Hoofddorp heeft drie punten over gehouden aan het uitduel tegen DSOV in de zondag tweede klasse B. De nummer twee van de ranglijst nam de volle buit mee door slechts één doelpunt te maken: 0-1. Hiermee houdt de ploeg van Jimmy Simons zicht op AGB én op de derde periodetitel.

Voorafgaand aan het duel was het vertrouwen bij de bezoekers groot, want in de derde periode werd nog geen wedstrijd verloren, kreeg het slechts twee doelpunten tegen en trof het de nummer elf van de ranglijst. Ondanks dat er twee basisspelers ontbraken, want de vaste spits Revelinho Vermeer en centrale verdediger Jeffrey Mols waren afwezig.  Het begon echter niet direct voortvarend in Vijfhuizen, want Hoofddorp creëerde niet genoeg om het de thuisploeg echt lastig te maken. “We hadden even nodig om aan te passen, waardoor zij meer kansen kregen”, aldus Hoofddorp-trainer Jimmy Simons. “Ze speelden opportunistisch en hadden misschien wel een voorsprong moeten pakken.”

Het bleef de eerste 45 minuten gelijk en in de tweede helft kregen de bezoekers steeds meer grip op de wedstrijd en begonnen de kansen te komen. Ünver raakte van dichtbij de lat en ook uit twee hoekschoppen was Hoofddorp gevaarlijk dichtbij de openingstreffer. Toch liet het eerste doelpunt tot de 84ste minuut op zich wachten, waar aanvoerder Ivar Lammers voor tekende. Trainer Jimmy Simons maakte zich geen moment zorgen, zelfs niet met nog minder dan tien minuten op de klok. “Wij hebben vaak gewoon negentig minuten nodig, maar ik heb altijd vertrouwen dat we de goal toch nog maken”, aldus de oefenmeester. “Wij zijn vrij rustig en rekenen op ons eigen kunnen. Als het even niet gaat hebben we toch het vertrouwen en het vermogen om altijd te scoren.”

Met nog drie wedstrijden voor de boeg wordt het kampioenschap lastig, maar toch houdt Simons hoop. “Zolang je kans hebt moet je geloven”, klinkt het. “AGB krijgt nog pittige tegenstanders, wij ook, maar wij zitten in een hele goede flow. Dus als je kijkt naar de wedstrijden, dan geef ik ons nog een kans.”

Volgende week treft Hoofddorp nummer drie Pancratius. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Minke Wiggerink