Hoofddorp weet ook tegen Quick 1890 niet te winnen

In de tweede klasse B wist Hoofddorp voor de vierde keer op rij niet te winnen. Tegen de nummer laatst van de competitie, Quick 1890,  bleef het op eigen veld 0-0. De grootste verliezer van de dag was het publiek dat langs de kant stond.

Hoofddorp begon fel aan de wedstrijd en probeerde direct de weg naar het doel te vinden. Dit leverde ook al snel de eerste kans van de wedstrijd op. Ivar Lammers wist vanaf de rand van de zestienmeter de bal alleen echter net niet in het doel te krijgen.

Foto Minke Wiggerink | Trainer Jimmy Simons zag aanvoerder Ivar Lammers al snel uitvallen

Na een kwartier gespeeld te hebben kreeg de ploeg van Jimmy Simons een tegenslag te verwerken. Ivar Lammers viel verkeerd na een duel om de bal. Hij kon niet verder spelen.  Mahir Ünver was zijn vervanger in de door veel blessures geplaagde ploeg.

Hoofddorp was ondanks het uitvallen van Lammers de hele eerste helft de sterkste ploeg. En het kreeg  ook een paar grote kansen om de score te openen. Zo stuurde Özkan Özmen, na een half uur spelen, Jasmin Ramic de diepte in. Keeper Jan Willem van Beekhoven kwam uit, maar was veel te laat. Ramic schoot de bal over de uitkomende keeper, maar de bal rolde net naast het doel over de achterlijn. Daarna zijn er nog een paar kleine kansen voor beide partijen, maar gescoord werd er niet.

20161009-hoofddorp-quick-1890-foto-minke-wiggerink-cameron-tuncay-yener

Quick 1890 kreeg vlak na rust haar eerst echt grote kans. Paul Richard werd door een  goede voorzet van Safa Agyazi beter en vanaf een meter of vijf schiet Richard tegen doelman Jan Ziere aan . Dit was de kans om Quick 1890 op een 0-1 voorsprong te zetten.

Na deze kans nam Hoofddorp langzaam het initiatief weer over in de wedstrijd. Ünver kreeg na een uur spelen een grote kans in de schoot geworpen. Door goed druk te zetten kwam Mahir in balbezit . De weg naar de goal leek vrij, maar de verdediger van Quick 1890 kon zijn zojuist gemaakte fout nog net goed maken.

20161009-hoofddorp-quick-1890-foto-minke-wiggerink-1

Het laatste kwartier van de wedstrijd ging Quick 1890 steeds meer druk zetten op Hoofddorp. Met veel meer strijd konden de ploeg uit Amersfoort meer kansjes creëren en moest Hoofddorp meer terug zakken. Maar de kleine kansen die Quick 1890 kreeg leverde ook geen doelpunt op.

In de laatste minuut leek Hoofddorp toch nog de winst binnenhalen. Mahir wist met een goede actie langs zijn verdediger te komen. Met een slimme pass wist hij Revelinio Vermeer te bereiken. Vermeer kon door lopen naar de punt van de vijf meter en uithalen. Keeper Van Beekhoven kon de bal echter met zijn voeten nog uit het doel halen. En zo eindigde het teleurstellende duel in 0-0.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B