Hoofddorp weet in streekderby niet van DSOV te winnen

Hoofddorp is door een nederlaag in de Haarlemmermeerderby tegen DSOV naar de tiende plaats gezakt in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Jimmy Simons ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen de promovendus.

Op eigen veld begon Hoofddorp zelfverzekerd aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten kreeg de thuisploeg een grote kans op de 1-0. Een voorzet van Ibrahim Akkabi bereikte Lars van Rijn voor het doel echter niet, omdat een uitgestoken teen dit in de weg stond. Hoofddorp was de bovenliggende partij; met veel balbezit en een aantal aardige kansen kwam DSOV er nog niet aan te pas.

20161113-hoofddorp-dsov-foto-minke-wiggerink-ibrahim-akkabi

Dat de gasten uit Vijfhuizen vervolgens de score opende, was behoorlijk verrassend. Een fout van verdediger Tuncay Yener zorgde ervoor dat Justin Loosekoot vrij voor doelman Jan Ziere kwam te staan. Loosekoot maakte geen fout en zorgde met een geplaatst schot voor de 0-1. Het openingsdoelpunt veranderde weinig aan het spelbeeld, want Hoofddorp bleef het meeste balbezit houden en DSOV kwam er af en toe gevaarlijk uit.

Na rust wilde Hoofddorp-trainer Jimmy Simons snel een gelijkmaker forceren. Verdediger Jeffrey Mols naar voren om achterin één-op-één te gaan spelen. Met een man meer voorin probeerde Hoofddorp meer kansen af te dwingen, maar de verdediging van DSOV zat telkens overal tussen. Echt uitgespeelde kansen kreeg de thuisploeg nauwelijks.

20161113-hoofddorp-dsov-foto-minke-wiggerink-3

De grootste mogelijkheid van de tweede helft was voor Mahir Oude Ünver. Uit een afgeslagen voorzet kon hij de bal op zijn borst aannemen en met een volley uithalen, recht op doelman Jessie Molenaar af. Aan de andere kant kreeg Nelis wederom een grote mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar voorkwam Ziere met een goede redding erger.

Het bleef bij 0-1 in Hoofddorp, waardoor DSOV de thuisploeg op de ranglijst passeert. De ploeg van Jimmy Simons staat nu tiende. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.