Hoofddorp wint ook in subtopper van Hooglanderveen

Hoofddorp door de vijfde zege op rij naar de derde plaats in de zondag tweede klasse B gestegen. De ploeg van Jimmy Simons was met 3-0 te sterk voor directe concurrent Hooglanderveen. Ibrahim Akkabi tekende voor twee van de drie doelpunten.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam al binnen tien minuten op voorsprong. Jasmin Ramic vond in het strafschopgebied een gaatje om te schieten, maar zag zijn schuiver via de binnenkant van de paal terugkomen. Ibrahim Akkabi was alert om in de rebound Hoofddorp eenvoudig naar een 1-0 voorsprong te schieten.

Na de openingstreffer zorgden beide aanvallen voor een aantrekkelijke eerste helft. Naast de dreiging van Akkabi en Revelinio Vermeer kwam het gevaar bij Hooglanderveen van buitenspelers Robbie Tolboom en Danny de Graaf. Hoofddorp-doelman Jan Ziere wist zijn doel echter schoon te houden. Aan de andere kant breidde Hoofddorp de voorsprong uit. Vermeer zag zijn inzet oog-in-oog met doelman Rob van de Grootevheen gekeerd worden. De daaropvolgende hoekschop van Raymond Breedijk kwam terecht bij de vrijstaande Akkabi, die de 2-0 binnen kopte.

Vlak voor rust kwam Hooglanderveen er nog een paar keer gevaarlijk uit. Tolboom speelde de bal één-op-één met Ziere te ver voor zich uit, waardoor de kans verloren ging. In de blessuretijd sprong De Graaf hoger dan zijn directe tegenstander, maar kon zijn kopbal uit een voorzet van Oscar Kommeren niet genoeg kracht meegeven om Ziere te verrassen.

In de tweede helft was Hoofddorp de sterkere partij en kon het al vroeg de wedstrijd op slot gooien. Na bijna een uur spelen legde Vermeer de bal na een goede actie over de achterlijn terug op Ivar Lammers, die vanaf vijf meter van het doel voorlangs schoot. Tien minuten voor tijd werd aan alle onzekerheid een eind gemaakt. Wibout de Vetten werd richting het doel van de gasten gestuurd, ging met een goede actie voorbij de doelman en legde deze vervolgens af op de meegelopen Lars van Rijn: 3-0.

De overwinning op Hooglanderveen, dat vijfde stond, betekende de vijfde zege in evenzoveel wedstrijden in 2017. “In de eerste seizoenshelft waren we ook niet slecht bezig. We verloren erg weinig, maar speelden wel veel gelijk. Nu loopt het goed en is iedereen ook fit”, zegt Hoofddorp-trainer Jimmy Simons. “Dat zorgt ervoor dat alle poppetjes op de juiste plek staan en dan is dit het resultaat. We richten onze pijlen in ieder geval vol op promotie naar de eerste klasse. Kampioen worden zal erg lastig zijn. Daarvoor is het gat met AGB al erg groot.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.