fbpx
Home / Algemeen / Hoofddorp zakt verder weg door verlies in derby tegen Pancratius

Hoofddorp zakt verder weg door verlies in derby tegen Pancratius

Onderin de zondag tweede klasse B blijft Hoofddorp kwakkelen. De ploeg van Jimmy Simons verloor op bezoek bij Pancratius met 1-0 in de derby van Haarlemmermeer door een doelpunt van Omar el Amrani. Hoofddorp zakt daardoor naar de twaalfde plaats, Pancratius stijgt naar plek vier.

Vanaf het begin van de wedstrijd zette Hoofddorp direct veel druk op Pancratius in de hoop de thuisploeg te verrassen. Pancratius had het hier erg moeilijk mee en gelijk kreeg Kobina Plange een vroege kans om de bezoekers op voorsprong te zetten. Helaas voor Plange, die zijn eerste wedstrijd weer speelde sinds oktober vorig jaar, kon hij zijn rentree niet bekronen met een doelpunt. Pancratius wist wel te scoren deze wedstrijd via Omar el Amrani. Een snelle counter was voor de Badhoevedorpers voldoende om de drie punten veilig te stellen.

Pancratius - Hoofddorp

Na afloop was Hoofddorp-trainer Jimmy Simons niet blij met het resultaat: “We hebben de hele wedstrijd het overwicht gehad, maar kunnen aanvallend geen vuist maken. Dat is het probleem waar we al het hele seizoen mee bezig zijn. Kobina was vandaag ook mijn beste aanvaller terwijl hij zijn eerste wedstrijd sinds oktober speelt. Dat zegt meer dan genoeg over hoe het aanvallend ging vandaag.”

Pancratius - Hoofddorp

Volgende week wordt voor Hoofddorp weer belangrijk om niet onder de directe degradatie streep te belanden. Naast dat Hoofddorp zelf tegen Houten moet spelen, speelt de concurrentie ook tegen elkaar. VVA/Spartaan krijgt dan FC Abcoude op bezoek. Simons: “Het ligt onderin heel dicht bij elkaar. Je moet dan af en toe een wedstrijd winnen om niet af te zakken naar de directe degradatie. Deze week hebben we niet gewonnen, dus moeten we het volgende week waar maken. Vorig jaar hadden we dit ook mee gemaakt en toen moesten we nacompetitie spelen. Dat gaan we dit jaar niet nog een keer doen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!

Send this to a friend