Home / Algemeen / Hoofddorp ziet ‘jongen van de club’ Lars van Rijn naar DSOV vertrekken

Hoofddorp ziet ‘jongen van de club’ Lars van Rijn naar DSOV vertrekken

Na een minder seizoen is Lars van Rijn toe aan iets anders. Een volgende stap, een andere omgeving en nieuwe mensen. Dat heeft de 22-jarige buitenspeler van zondag eersteklasser Hoofddorp gevonden in competitiegenoot DSOV.

Als jongen van de club is het geen makkelijk besluit om Hoofddorp te verlaten. Toch is Van Rijn er voor zijn gevoel aan toe. Uit je comfortzone stappen en een nieuwe uitdaging aangaan. “Je loopt al zo lang bij dezelfde club rond. Ergens anders kan je jezelf weer opnieuw triggeren en motiveren om het uiterste eruit te halen.” Met enkele spelers sprak hij al over zijn overstap. “Zij vinden het jammer. Je bent toch een jongen van de club, ze weten hoe je bent. Maar ze wensten mij gelijk succes.”

Na de winterstop zocht DSOV toenadering tot de aanvaller. Hij hield een goed gevoel over aan een gesprek met trainer Bart Jansen. “De manier waarop ze spelen en wat ze met de club willen, sprak mij aan. Ik ben er niet vaak geweest, maar de keren dat ik er was, kwam het over als een warme club”, herinnert Van Rijn zich. Na gesprekken met Jansen en daarna zijn huidige trainer Jethro Abram hakte hij de knoop door. “Bij DSOV spelen ze 4-3-3, Hoofddorp wil volgend seizoen 4-4-2 spelen. Dan moet ik me focussen op een plek op het middenveld, dat zie ik niet zitten. We hebben altijd 4-3-3 gespeeld. Dat zit ook in mij.”

Dit seizoen draait Van Rijn niet optimaal. Daar is hij zichzelf van bewust. “Het scoren lukt niet, het team loopt ook niet echt lekker en daar ga je een beetje in mee. Daarbij ben ik op dit moment geblesseerd. Het valt even niet op z’n plek.” Wanneer hij straks hersteld is, hoopt de aanvaller zijn tijd bij Hoofddorp op een goede manier af te kunnen sluiten. Zo is het ook besproken met Abram. “Straks komt ook de wedstrijd tegen DSOV eraan. Mocht ik spelen, zal ik niet twijfelen of ik de bal erin schiet. Tot het einde blijf ik alles geven voor de club.”

Foto’s Minke Wiggerink

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)