Hoofddorp ziet ROAC in slotfase met punten ervandoor gaan

Hoofddorp heeft de kans laten liggen om zich na twee wedstrijden al te verzekeren van een plek in de knock-outfase van de districtsbeker. De ploeg van Jethro Abram ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen tweedeklasser ROAC en moet daardoor in de laatste groepswedstrijd nog aan de bak.

“ROAC heeft teveel gekregen”, was de heldere conclusie van Abram. Zijn ploeg domineerde met name in de eerste helft en kwam na twee minuten al op een 1-0 voorsprong door een treffer van Lars van Rijn. Onoplettendheid in de Hoofddorpse defensie – twee verdedigers stonden niet op te letten bij een verre inworp – zorgde er even later voor dat ROAC via Wessel van der Poel op gelijke hoogte kon komen: 1-1.

“In de eerste helft is ROAC één keer over de middenlijn geweest, misschien twee keer. Zij stonden op dertig meter van hun eigen doel te verdedigen, wij hadden denk ik 85 procent balbezit. We hebben alleen te weinig kansen gecreëerd, daarin zijn we tekort geschoten”, vervolgde de oefenmeester. “Het is ook lastig voetballen. Vergeet niet dat wij pas vijf weken bezig zijn. Het blijft de voorbereiding, de nieuwe jongens moeten elkaar in het veld leren kennen. We moeten nog een beetje vastigheden krijgen.”

In de tweede helft konden de Hoofddorpers niet meer de discipline opbrengen om de linies dicht bij elkaar te houden, oordeelde Abram. “Wij werden een stuk minder en ROAC kreeg in het laatste kwartier iets betere kansen.” Dit leidde ook de winnende treffer in. In de blessuretijd schoot ROAC-invaller Joost van den Bosch vanaf zo’n twintig meter de 1-2 binnen.

In principe heeft Hoofddorp volgende week tegen UVS aan een punt genoeg om de volgende ronde te bereiken, mits het geplaatste ROAC tegen Arsenal geen gekke dingen doet. “We zullen volle bak moeten gaan. Al vind ik het wel fijn dat er nog iets op het spel staat. Dan kunnen we ons scherp voorbereiden op weg naar de competitiestart, de week daarop tegen Boshuizen.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Foto’s Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)