Hoofdrol ‘Pietje’ bij Zeeburgia

Zeeburgia is de nieuwe koploper in de zondag eerste klasse A. Zelf won de ploeg van Mike Kolf met 0-3 bij Uitgeest en het zag koploper Hercules gelijk spelen tegen JOS Watergraafsmeer. Nabil El Gourari, bijnaam Pietje, was de grote man aan Amsterdamse kant.

Nabil El Gourari was de grote man aan Zeeburgia kant. De Uitgeest defensie kreeg maar geen vat op de snelle en technische aanvaller. Binnen het half uur had Pietje er al twee in liggen. Eerst werd hij goed de diepte in gestuurd door Abdel Taki en omspeelde hij de doelman van Uitgeest en ronde beheerst af; 0-1. Zijn tweede treffer was van grootste schoonheid. Een directe vrije trap van zo’n twintig meter schoot hij strak in de kruising en dat betekende een 2-0 voorsprong voor de Amsterdammers.

Ook tussen zijn treffers door was El Gourari niet af te stoppen, hetgeen hem menig vrije trap opleverde. De scheidsrechter nam de aanvaller nauwelijks in bescherming en dat leverde weer de nodige irritaties op bij Pietje. Op een gegeven moment werd het hem te veel. Hij duwde zijn directe tegenstander op de borst wat door de scheidsrechter werd gezien als een slaande beweging. Een directe rode kaart was het gevolg. Twee treffers en een rode kaart binnen het half uur. Het zal weinig spelers overkomen zijn.

Ondanks de man minder situatie kwam Zeeburgia nauwelijks in de problemen. De ploeg van Mike Kolf ging iets behoudender spelen en maakte er in de slotfase via Serginio Eyken zelfs nog 0-3 van. Uitgeest was slechts in de eerste vijf minuten gevaarlijk maar doelman Jurgen Belfor trad toe goed op.

Nabil el Gourari alias ‘Pietje’ (rechts)

Door de overwinning is Zeeburgia nu de nieuwe koploper in 1A. Teammanager Alain Munoz: “We zijn de trotse koploper en dat met een punt in mindering. WE hopen dat we die nog terug krijgen maar we gaan er niet van uit.”

Meer over het puntaftrek van Zeeburgia zie elders op deze site.

Voor de uitslagen en actuele stand kunt u terecht op de klasse pagina van 1A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!