Hoofdtrainer Thijs Sluijter (ADO’20) wordt assistent bij OFC

Na het aanstellen van Yuri Rose als hoofdtrainer heeft OFC weer een verrassende naam aan de trainersstaf toegevoegd. Thijs Sluijter verruilt het hoofdtrainerschap van hoofdklasser ADO’20 om samen met Rose bij OFC te gaan werken.

Sluijter, momenteel met ADO’20 koploper van de zondag hoofdklasse, maakt op deze manier een markante overstap. “Ik begrijp dat iedereen verbaasd is over deze stap. Voor mij is het, gezien de plannen die ik heb, niet meer te combineren met mijn maatschappelijke loopbaan om hoofdtrainer te zijn op dit niveau. Met mijn nieuwe rol bij OFC is dat wel te doen. Ik kan nog niets zeggen over de maatschappelijke stappen die ik ga nemen. Dat wordt over een paar weken wel bekend.”

De band tussen Rose en Sluijter gaat terug naar het seizoen (2002-2004) toen ze samen speelden bij Heracles. Het was voor Sluijter, na Heerenveen, zijn tweede club in het profvoetbal. Na vijf jaar in Almelo gespeeld te hebben (150 wedstrijden, 27 doelpunten) vertrok de aanvaller naar het Bulgaarse Litex Lovetsj om vervolgens via Trencin (Slowakije) en Famagusta (Cyprus) weer in Nederland terecht te komen. FC Volendam en Almere City waren zijn laatste betaald voetbalclubs. Via Spakenburg (een seizoen) kwam hij uiteindelijk bij ADO’20 terecht, waar hij nu trainer is. Sluijter speelde 270 wedstrijden in het betaalde voetbal en scoorde 49 keer.

“Ik heb twee jaar samen met Yuri gespeeld en ik denk dat ik hem goed aan kan vullen. Wij zijn twee tegenpolen, dus we zullen elkaar zeker versterken. Hij gaat nu meemaken wat ik bij ADO heb meegemaakt: instromen op een hoog niveau. Ik kan hem helpen die eerste stappen te zetten. Ik ken inmiddels de klappen van de zweep.”

Sluijter is momenteel bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer in Heemskerk. In zijn eerste seizoen degradeerde hij met ADO’20 uit de Topklasse. Dit seizoen ligt de ploeg op koers om kampioen te worden en te promoveren naar de Derde Divisie, de klasse waar ook OFC in speelt. ADO’20 heeft in Raymond Bronkhorst (ook een oud-eerste elftalspeler) al een opvolger voor Sluijter gevonden.

Sluijter is momenteel ook spitsentrainer bij Telstar, maar weet nog niet of hij dat komend seizoen zal blijven doen. “Als ik het kan combineren wil ik dat zeker blijven doen, maar daar moeten we nog over praten. Voorlopig ligt mijn prioriteit bij ADO’20. We zitten bij de laatste acht van de beker en staan bovenaan in de hoofdklasse. Iedereen binnen de club wil promoveren naar de Derde Divisie. Die kans zit er zeker in. We draaien een goed seizoen, maar alles moet kloppen om dat ook te bewerkstelligen. Promotie behoort zeker tot de mogelijkheden. Als ik terugkijk ben ik ADO heel dankbaar dat ze mij die kans hebben gegeven drie jaar geleden. Ik wil graag wat voor ze terugdoen en dus zou het heel mooi zijn als we promoveren. De club is er klaar voor.”

Foto’s Leo Tilmans

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)