Home / slideshow / Hoogerwaard van Hoofdklasse naar tweede klasse: “Absoluut een uitdaging”
Diederick Hoogewaard

Hoogerwaard van Hoofdklasse naar tweede klasse: “Absoluut een uitdaging”

Diederick Hoogerwaard is aankomend seizoen op de velden van FC Aalsmeer te bewonderen. De middenvelder, die een verleden heeft in de jeugdopleiding van HFC Haarlem en ADO Den Haag, speelde de afgelopen jaren in de hoofdklasse bij Noordwijk en Rijnvogels, maar kiest dus nu voor een avontuur in de tweede klasse.

Ambitieus

Hoogerwaard is blij met de overstap naar het ambitieuze FC Aalsmeer. “Rijnvogels besloot niet langer door te gaan met jongens die buiten de regio wonen. Vervolgens kwam ik in contact met FC Aalsmeer-speler Mike Dam, waarmee ik bij Noordwijk heb gevoetbald. Bovendien hoorde ik dat Jordi van Gelderen (afkomstig van Legmeervogels, red.) en Mark Rutgers (afkomstig van FC Breukelen, red.), twee jongens die ik ook goed ken, eveneens naar Aalsmeer gingen. Toen heb ik bekeken hoe de club in elkaar steekt en ben ik het gesprek aangegaan.”

De ervaren voetballer raakte onder de indruk van de plannen die de vereniging met de zaterdagselectie heeft. “Als je van een hoger niveau afkomstig bent, dan wil een club je graag hebben. Ik voelde me gevleid toen ik het gesprek aanging. Het voelt gewoon enorm goed als een vereniging het vertrouwen in je uitspreekt om je graag te willen hebben. Dat in combinatie met de jongens die ik al ken en het korter reizen naar de club heeft mij doen besluiten om erheen te gaan.”

“Of ik het een moeilijke beslissing vond om twee klasses omlaag te zetten? Natuurlijk heb ik daar over nagedacht en heb ik met andere clubs gesproken die hoger spelen. Alleen het plaatje was bij die clubs gewoon niet compleet. Aalsmeer speelt dan wel tweede klasse, maar spreekt eveneens de ambitie uit dat de club hogerop wil. Voor mezelf zie ik dat absoluut als een uitdaging.”

Ervaring

De middenvelder denkt dat hij met Van Gelderen en Rutgers een belangrijke rol in de ontwikkeling van de selectie kan bekleden. “Aalsmeer heeft jongens aangetrokken met ervaring, zoals Jordi die in het buitenland heeft gespeeld en Mark die hoog heeft gevoetbald. Ik denk dat wij belangrijk kunnen zijn met onze ervaring en de selectie naar een hoger niveau kunnen tillen. Als 29-jarige voetballer neem ik al veel in mijn rugzak mee, wat ik ook komend seizoen kan inzetten om het voortouw te nemen.”

Hoogerwaard hoopt na de zomer in de tweede klasse A vol voor promotie mee te kunnen strijden. “Ik zet nu een paar stappen terug, maar wél met de doelstelling om weer een aantal stappen vooruit te zetten. De trainer focust zich op het positiespel en goed voetbal. Als speler ben ik daar natuurlijk blij mee, want iedere voetballer wil plezier hebben in het spelletje. Dus ik kijk ernaar uit om bij de club aan de slag te gaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Rijnvogels

WV-HEDW versterkt zich met Aalsmeerder Junior Tiller

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)