Home / Algemeen / Hoogeveen stuurt Purmersteijn met lege handen terug

Hoogeveen stuurt Purmersteijn met lege handen terug

Purmersteijn heeft niet voor een nieuwe verrassing kunnen zorgen door punten te pakken tegen kampioenskandidaat Hoogeveen. Na het 2-2 gelijkspel eerder dit seizoen ging de ploeg van Martin van Ophuizen in Drenthe met 1-0 onderuit. Bovendien eindigde de zondag Hoofdklasser het duel met negen man.

Nadat Hoogeveen het eerste kwartier het meeste balbezit had, kwam het eerste echte gevaar in de achttiende minuut van de bezoekers. Een terugspeelbal van Hoogevener Levon van Dijk werd opgepakt door doelman Nick Borgman waardoor Purmersteijn een indirecte vrije trap kreeg op korte afstand van het doel. De inzet van Boyd Mak werd echter geblokt. In de fase waren Romeo Fecunda (tegen de lat) en Yassin el Yaakoubi (vrije trap over) eveneens dicht bij de openingstreffer.

Ook in de eerste vijftien minuten van de tweede helft schoot een fel spelend Hoogeveen uit de startblokken. Zo moest keeper Richard de Groot zich strekken om een hard schot van Thomas Reinders onschadelijk te maken. Aan de andere kant van het veld zag Robbert Jan Orij doelman Borgman te ver uit zijn doel staan en schoot de bal vanaf de middencirkel over de sluitpost, maar ook langs de verkeerde kant van de paal.

Daarna bleef het een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Een kopbal van Hoogeveen-aanvoerder Reinders ging over de lat en een andere poging verdween via het lichaam van Nathal Sibilo rakelings naast. In de 68ste minuut kwam Hoogeveen toch aan de leiding. Een afstandsschot van zeker veertig meter van Björn Zwikker leek een prooi te worden voor De Groot, maar via zijn vuist verdween de bal in het net: 1-0.

Purmersteijn moest in de slotfase vol op de aanval spelen om alsnog verdiend langszij te kunnen komen. Daniël Schermer kreeg hier een uitgelezen mogelijkheid voor, alleen lag het been van Borgman een gelijkmaker in de weg. De ingevallen Martijn van Oers was wel trefzeker. Zijn treffer werd echter afgekeurd doordat scheidsrechter Rob Wassink even daarvoor een overtreding op Schermer had gezien en de voordeelregel niet toepaste, tot grote woede van Van Ophuizen. Wassink stuurde in de laatste minuten ook nog twee Purmerenders weg: El Yaakoubi en Alex Treuren kregen allebei twee keer geel.

Door de nederlaag is Purmersteijn naar de tiende plaats gezakt. Echt zorgen hoeven ze zich niet te maken. De voorsprong op de nacompetitiestreep bedraagt drie wedstrijden voor het einde liefst zeven punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Archieffoto José Mol

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)