Home / Algemeen / Van der Horst verlengt ‘na goede gesprekken’ bij Ouderkerk
Lex van der Horst

Van der Horst verlengt ‘na goede gesprekken’ bij Ouderkerk

Lex van der Horst heeft ook volgend seizoen de leiding bij Ouderkerk. De oefenmeester is bezig aan zijn eerste seizoen bij de huidige nummer vijf van de zondag derde klasse C, nadat hij twee jaar het zaterdagelftal onder zijn hoede had.

Na een paar constructieve gesprekken kwamen beide partijen er snel uit. “Vanuit de technische commissie en de spelersgroep was iedereen positief om langer door te gaan, ikzelf ook. Er moesten eerst wel een aantal dingen veranderen. We hebben duidelijke afspraken gemaakt en alles is nu goed op elkaar afgestemd.”

Van der Horst kwam er in de eerste seizoenshelft achter dat teveel facetten binnen de club nog niet op orde zijn. “Ik zit nu drie jaar bij de club en blijf erbij dat Ouderkerk een sleeping giant is. Met deze faciliteiten, accommodatie en jeugdopleiding hoort de club op termijn een stabiele tweedeklasser te kunnen worden. Daarvoor moeten in de organisatie stappen worden gemaakt. Je moet de voorwaarden scheppen dat je dat niveau kan benaderen, een duidelijk plan en idee hebben. Als er een plan ligt waar iedereen achter staat en mee bezig is, kan Ouderkerk echt ver komen. Maar bij Ouderkerk blijft van alles liggen. Ik heb in één van de vergaderingen gezegd: ‘Bij Ouderkerk drinken we een glas, doen een plas en alles blijft weer zoals het was’.”

Inmiddels heeft de oefenmeester het gevoel dat er een aantal dingen veranderen. Zo is oud-voorzitter Sander Toussaint benoemd tot teammanager en verantwoordelijke voor het selectiebeleid. “Dan kan er echt actie worden ondernomen en hoef ik niet lang te blijven wachten, zoals de afgelopen tijd. Daarvoor hebben we ook de verantwoordelijkheid bij de spelersgroep gelegd.” Een aantal punten kwamen naar voren in de halfjaarlijkse evaluatie ‘Ik & SVO’. “We hebben ze een spiegel voorgehouden: ze kunnen klagen dat het in hun ogen niet goed geregeld is, maar wat hebben ze er zelf aan bijgedragen? Het moet ook vanuit de spelers komen. Ik moet zeggen: daardoor is een bepaalde boost ontstaan met als hoogtepunt de overwinning op VVH Velserbroek (0-3, red.). Voetballend was het niet heel geweldig, maar we hebben als team ontzettend goed gespeeld.”

Bij het ingaan van de winterstop bleef Van der Horst voorzichtig met het uitspreken van een doelstelling, ondanks de inmiddels vijfde plaats. “Het blijft handhaving. Maar het is een gekke competitie. Je wint een keer en je staat vijfde, je verliest een keer en staat tiende. Met een slecht serie kan je er zo uitknikkeren, maar aan de andere kant is zelfs een periodetitel niet ondenkbaar. Zolang we er eerst maar voor zorgen dat we veilig zijn.”

Foto boven: Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)