Hovocubo voorkomt derde bekerfinale op rij voor ‘T Knooppunt

‘T Knooppunt is er niet in geslaagd om voor het derde jaar op rij de bekerfinale zaalvoetbal te bereiken. Na het winnen van de beker in 2016 en de verloren finale van een jaar geleden strandden de Amsterdammers nu in de halve finale. Hovocubo bleek door twee doelpunten van Faisel Mellah met 1-2 te sterk voor de ploeg van Hicham Benhammou.

De timing had niet slechter gekund. Terwijl ‘T Knooppunt drie minuten voor tijd een verzoek voor een time-out had liggen, bracht Mellah de club uit Hoorn aan de leiding. Hij wipte de bal over de uitgekomen doelman Ennes van Maasbommel voor de 1-2. “Die timing heb je niet in de hand, want de bal moet eerst uitgaan. Ik moest de hele inhoud van mijn time-out aanpassen”, zei Benhammou. “Maar in het zaalvoetbal kan alles zo snel veranderen en moet je handelen naar de situatie.”

Het was een bewuste keuze om vervolgens geen meevoetballende doelman te brengen. Een aanvalsoffensief leverde niet meer op dan een paar hachelijke situaties en een punter van Jamal el Ghanoutti die uit de korte hoek werd gehouden. Aan de andere kant ontsnapte de thuisploeg aan een definitieve knock-out toen Zakaria Amrani een indirecte vrije trap over mikte.

De hele wedstrijd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Namens de thuisploeg was Iliass Bouzit met een schot tegen de paal het dichtst bij een openingstreffer. Die viel uiteindelijk vlak na de rust. Met een droge knal in de verre hoek bracht Ismail Ouaddouh de 1-0 op het scorebord.

Nadat Hovocubo twee keer bijna profiteerde van verdedigingsfouten bij ‘T Knooppunt, was het negen minuten voor tijd wel raak. Van Maasbommel kwam ver zijn doel uit en dit wist Mellah af te straffen: 1-1. Drie minuten voor tijd deed hij dit opnieuw, om Hovocubo naar de finale te brengen.

Benhammou kon na afloop vrij snel relativeren, ondanks de uitschakeling. “Het is zoals het is. Je speelt voor een plek in de finale, waar wij straks niet zullen staan. Of Hovocubo de terechte winnaar is? Zij gaan door en daar ging het om. Wij moeten ons nu focussen op de play-offs. De dubbel gaat helaas niet meer lukken.”

De finale van de beker gaat op 30 maart in het Topsportcentrum Almere tussen Hovocubo en FC Eindhoven, dat te sterk was voor Amicitia.