Van Huffel (Legmeervogels) maakt overstap naar FC Aalsmeer

Zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer heeft zich voor komend seizoen versterkt met Daan van Huffel. De 22-jarige verdediger komt over van Legmeervogels. Hij volgt daarmee zijn ploeggenoot Lulinho Martins, die ook de overstap maakt van de zondag eersteklasser naar Aalsmeer.

Van Huffel is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen in Uithoorn. “Ik heb geen goed gevoel overgehouden aan mijn terugkeer. Het is niet mijn manier van voetbal en ik werd met een grote belofte als ‘versterking’ binnengehaald.” De linksback, die overkwam van DCG, begon in de basis, maar na een rode kaart tegen Velsen kwam hij niet meer in de plannen van trainer Jack Honsbeek voor. “Ik voelde mij een beetje gebruikt worden. Ik was uit het zicht verdwenen en het leek mij het beste om na dit seizoen te vertrekken.”

Zijn oude trainer bij Ajax, Bart Logchies, tipte hem vervolgens bij FC Aalsmeer. “Ik heb ook met andere clubs gesproken, maar FC Aalsmeer was als enigste concreet. Het is ook fijn dat Lulinho (Martins, red.) erheen gaat. Dat maakt het wel iets makkelijker om ook de stap te maken. Bovendien is het leuk om weer op zaterdag te kunnen voetballen. Het zondagvoetbal heb ik een beetje gehad, aangezien je geen vrije dag meer hebt na de wedstrijd omdat je de volgende dag moet werken. Bovendien is Aalsmeer lekker dichtbij.”

Naast Van Huffel kondigde FC Aalsmeer ook de komst aan van Ruben Rietdijk. De 19-jarige speler komt over van Alphense Boys en speelde in het verleden in de jeugdopleiding van zowel FC Groningen als Sparta. Eerder werden ook al CSW-spelers Jelle van den Bosch en Berry Kramer vastgelegd voor volgend seizoen. Tegenover de vierde en vijfde aanwinst voor de zaterdag eersteklasser staat het vertrek van middenvelder Arnaud van Leeuwen, voor wie de combinatie met zijn werk en studie moeilijker is geworden.

Foto Ronald Bakker | Daan van Huffel namens Legmeervogels in actie tegen Velsen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!