Home / Algemeen / Humble schiet DVVA naar winst in topper tegen BOL

Humble schiet DVVA naar winst in topper tegen BOL

DVVA blijft het uitstekend doen in de zaterdag tweede klasse A. De formatie van trainer Sjaak Tersteeg won de verre uitwedstrijd tegen BOL met 0-1. In deze op papier topper was een doelpunt van Brendon Humble genoeg voor de zege voor de koploper.

De bezoekers begonnen met dezelfde opstelling als in het treffen van vorige week met AFC, die DVVA met 2-1 binnensleepte. In Broek op Langendijk startten de Amsterdammers slordig. Door stom balverlies kreeg de thuisploeg de eerste kans van het duel, maar liet deze liggen. Na een kwartier kwam DVVA meer in haar spel en legde het een goede pot voetbal op de mat. De Amsterdammers kwamen via een schitterende treffer van Humble aan de leiding. De middenvelder stuurde drie spelers het bos in en vond de verre hoek.  DVVA kreeg na dit doelpunt via Timon Hazewinkel, Thomas Ossenkoppele en Mark van den Hoek nog een aantal grote mogelijkheden, maar zij faalden in de afwerking.

Ook na de pauze zwaaiden de gasten de scepter. De thuisploeg voerde de druk wel op en hoopte via de lange bal een gelijkmaker forceren. Het lukte BOL echter nauwelijks om gevaarlijk te worden en ook in het tweede bedrijf waren de grote kansen voor DVVA. Humble had dit keer het vizier niet op scherp en ook onder andere Hazewinkel liet een mogelijkheid liggen. ”Dan zit je toch onrustig op de bank, want de 1-1 kan altijd vallen. Ik ben zeer tevreden over het vertoonde spel, maar we hadden het duel wel eerder op slot moeten gooien”, kijkt Tersteeg terug. De treffer viel niet en DVVA blijft lijstaanvoerder in 2a met zestien punten uit zes duels. Tersteeg: ”We moeten realistisch zijn. Marken, AFC en EDO zijn ook goede ploegen, maar ik durf nu wel de ambities voor het kampioenschap uit te spreken.”

Verslag: Justin Crombeen

Foto: Twitter DVVA