Home / Algemeen / “Hyena’s” DCG lopen na rust over Ouderkerk heen

“Hyena’s” DCG lopen na rust over Ouderkerk heen

Als elf hyena’s, zo beschreef trainer Senel Cebar het, begon DCG vol gas aan de tweede helft tegen Ouderkerk. Even aanzetten en de koploper van de zondag derde klasse C maakte na rust het verschil: 4-0.

Dat er halverwege nog niet gescoord was op Sportpark Ookmeer, had DCG aan zichzelf te wijten. Omar el Aamrani kreeg de bal, nadat hij doelman René de Jong uitkapte, niet in een leeg doel en een treffer van Anouar Boussatta werd op advies van de grensrechter afgekeurd wegens buitenspel. “Terwijl wij al aan het juichen waren. Ook een vreemde beslissing”, blikte Cebar terug.

In de heenwedstrijd liepen de Amsterdammers tegen puntverlies aan in Ouderkerk (3-3 gelijk) en dat wilden ze op eigen veld voorkomen. Vandaar ook dat DCG na de theepauze “als hyena’s” uit de startblokken schoot. Binnen zes minuten hadden ze een 2-0 voorsprong te pakken. Omar el Aamrani rondde een voorzet van Ilias Ouabba goed af en stelde vrij snel daarna Boussatta in staat de marge te verdubbelen.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Ouderkerk kwam er simpelweg niet aan te pas. Cebar: “Het verschil was heel groot. Ik vond ons erg sterk spelen, zeker als je het vergelijkt met vorige week tegen VSV.” El Aamrani zag na ruim een uur spelen zijn voorzet via de voeten van Ouderkerk-verdediger Friso Kaashoek in het net belanden en Bilal El Hajoui El Jaafari bepaalde de eindstand vervolgens op 4-0.

De Amsterdammers gaan nog altijd ongeslagen aan kop. In aanloop naar de topper, over twee weken tegen achtervolger HBC, gaat DCG eerst nog op bezoek bij middenmoter VVH/Velserbroek. Die ploeg pakte knap een punt tegen IVV. “Zo makkelijk is dat dus niet”, benadrukt Cebar. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)