Ibrahim Akkabi (Hoofddorp): “Blessures oorzaak van matige prestaties”

Hoofddorp is na een goede seizoenstart inmiddels naar de twaalfde plaats gezakt in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Jimmy Simons won haar eerste twee wedstrijden, maar sindsdien wist het niet meer te winnen. Ibrahim Akkabi hoopt, met wedstrijden tegen ZSGOWMS en SCH’44 voor de boeg, op betere tijden voor de Hoofddorpers.

Akkabi wijt de matige prestaties van de afgelopen periode vooral aan veel blessureleed binnen de selectie. “Het is lastig om te zeggen waar het precies aan ligt, maar we hebben de laatste tijd veel blessures in de ploeg. Een aantal belangrijke spelers vielen weg en dat heeft zeker invloed gehad op de prestaties. Daarnaast hebben we in sommige wedstrijden pech gehad dat de bal net niet goed viel. Toch moeten we ook kritisch naar onszelf kijken. We hebben het nagelaten om kansen om te zetten in doelpunten en punten te pakken.”

De aanvaller kent zelf ook een moeizaam seizoen bij de Hoofddorpers. “Ik presteer dit seizoen erg wisselvallig. Ik heb bijna de helft van de wedstrijden gemist door mijn huwelijksreis en kleine pijntjes. Daardoor heb ik nog niet echt mijn niveau gehaald. In de komende twee wedstrijden voor de winterstop en in de tweede seizoenshelft hoop ik weer belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg.”

Hoofddorp heeft voor de winterstop nog twee lastige wedstrijden op het programma staan. Aanstaande zondag ontvangt het elftal van Simons ZSGOWMS en het weekend erna gaat het op bezoek bij SCH’44. “Dat zijn twee goede ploegen,” aldus Akkabi. “De selectie is nu wel weer fitter en daarom kunnen we ook zomaar zes punten binnen halen. Wij presteren ook beter tegen goede ploegen. We gaan dan mee met het niveau van de tegenstander. Dat was in de wedstrijd tegen AGB bijvoorbeeld te zien.”

De 28-jarige Akkabi maakt zich geen zorgen over het vervolg in de competitie. “Het lijkt wel of we alleen met mooi weer goed spelen. De laatste jaren hebben we aan het eind van het seizoen namelijk de beste resultaten behaald. Dat leidde vorig seizoen zelfs tot een periodetitel. Er zit enorm veel kwaliteit in deze ploeg en dat gaat er absoluut nog uitkomen.”

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)