Home / Algemeen / Ibrahim Akkabi (Hoofddorp) volgt teamgenoot Ünver naar AGB

Ibrahim Akkabi (Hoofddorp) volgt teamgenoot Ünver naar AGB

Nadat vorige week bekend werd dat Mahir Ünver Hoofddorp verruilt voor competitiegenoot AGB, maakt nu ook Ibrahim Akkabi de overstap vanuit Hoofddorp naar de koploper van de zondag tweede klasse B. De 28-jarige aanvaller is de tweede aanwinst voor de Amsterdammers.

Hij had een goed gesprek met trainer Senel Cebar en AGB-middenvelder Nessie Imac probeerde hem ook meermaals te overtuigen van een overstap. “Hij zegt dat ze mij heel goed kunnen gebruiken. De trainer liet zien dat hij mij heel graag wil hebben en ik kan mij in hun plannen voor volgend seizoen vinden. Ze willen met een iets kleinere selectie gaan werken en slechts een paar gerichte versterkingen om volgend jaar, mochten ze promoveren, ook een rol van betekenis te kunnen spelen in de eerste klasse. Daar wil ik mijn steentje graag aan bijdragen.”

Akkabi drukt zich voorzichtig uit. Ondanks een achterstand van zes punten is de titelstrijd volgens hem nog niet gelopen. “In de winterstop vroeg de trainer (Jimmy Simons, red.) hoe groot wij de kans achtten nog kampioen te kunnen worden. Ik keek hem heel raar aan. Kampioen?! Toen was de achterstand zo’n veertien punten. We hebben het terug kunnen brengen en het is jammer dat we tegen NVC (0-0 gelijkspel) kleine averij opliepen. In die laatste wedstrijden gaan wij vol voor het kampioenschap. Het wordt moeilijk, maar ik wil AGB nog wel even pijn doen.”

Het is voor de 28-jarige buitenspeler vooral ‘spannend’ om komende zomer van club te ruilen. Akkabi speelt inmiddels al ruim tien jaar voor de Hoofddorpers, met een ongelukkige periode bij ODIN’59 (twee seizoenen, red.) tussendoor. “Dan krijg je een bepaalde routine. Ik weet hoe alles hier gaat, ken de vrijwilligers, de supporters. Volgend seizoen begin ik weer helemaal opnieuw bij AGB. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn plek daar wel kan vinden.”

Foto’s Minke Wiggerink