IJmker wil goede gevoel vasthouden bij Abcoude

Abcoude kent een moeizaam jaargang in de zondag tweede klasse B, maar boekte afgelopen weekend een enorm belangrijke overwinning. De thuiswedstrijd tegen concurrent Blauw Wit Amsterdam werd met 2-0 gewonnen en daarmee werd er een klein beetje afstand gedaan van de onderste plaatsen.

Op dit moment bedraagt het gat tussen de nummer laatst Blauw Wit en Abcoude zelf zes punten. Daartussen staan nog drie ploegen die vechten tegen degradatie. Jeffrey IJmker, de doelman van Abcoude, sprak dan ook van een belangrijke overwinning. IJmker: “Eindelijk stappen we met drie punten van het veld. Na afloop geeft dat meteen een goed gevoel. Als je verloren had, kom je wel heel dichtbij de nacompetitie of misschien zelfs directe degradatie. Nu staan we net boven de streep.”

Toch weet de keeper dondersgoed dat Abcoude moet blijven winnen om het degradatiespook te ontlopen. “Ja, want bij een nederlaag kan je zo weer net onder de streep komen,” vervolgt IJmker. “Het is voor ons nu zaak om de wedstrijden te blijven winnen, zodat we ook het goede gevoel van afgelopen zondag vast kunnen houden.”

03022013 Jeffrey IJmker stompt de bal weg
Doelman Jeffrey IJmker wil de komende weken punten pakken om degradatie te voorkomen

Komend weekend staat er een lastige wedstrijd op het programma. Abcoude moet op bezoek bij koploper SO Soest. IJmker: “Dat wordt wel een pittig potje voor ons. Donderdag gaan we gericht trainen op de wedstrijd tegen Soest. Gister (dinsdag, red) hadden we onze jaarlijkse conditietesten dus hebben we ons nog niet echt bezig gehouden met Soest en de manier waarop wij ze gaan bestrijden. Ik verwacht wel dat we iets terughoudender gaan spelen tegen de koploper in vergelijking met afgelopen weekend tegen Blauw Wit. We weten dat Soest veel scorend vermogen heeft, dat had Blauw Wit bijvoorbeeld niet. In dat opzicht zullen we waarschijnlijk iets anders gaan spelen.”

Na de wedstrijd tegen Soest komen er nog meer belangrijke weken aan voor Abcoude. “Daarna spelen we tegen de concurrenten en die wedstrijden zijn natuurlijk helemaal belangrijk in de strijd tegen degradatie.” Toch weet de keeper dat een goed resultaat bij Soest voor nog meer vertrouwen zal gaan zorgen. IJmker: “Daarom zou het natuurlijk fantastisch zijn als we een punt mee kunnen nemen. Of misschien zelfs drie punten! Daar ga ik op dit moment alleen niet van uit. Een punt is daarentegen wel realistisch en Ik zou ook zeker tevreden zijn als we dat voor elkaar weten te krijgen.”

Foto’s: Rob Baarda

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)