Home / Algemeen / Ilguy gaat met Zeeburgia voor promotie

Ilguy gaat met Zeeburgia voor promotie

Zeeburgia kende een zeer onrustig jaar en degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse. Deze zomer lijkt de rust te zijn terug gekeerd en staat succescoach Imdat Ilguy voor de selectie. De Amsterdammers willen zo snel mogelijk terugkeren in de eerste klasse en gaan vol voor promotie.

Zeeburgia behaalde een aantal goede resultaten in de voorbereiding. Zo bereikte het elftal van Ilguy onder meer de finale van Het Kampioenschap van Amsterdam waarin het pas na strafschoppen van Swift verloor. Ilguy: “ Onze voorbereiding is redelijk goed verlopen. Met een compleet nieuw team hebben we een paar goede wedstrijden gespeeld. Op het Kampioenschap van Amsterdam deden we het prima, in de beker verloren we één keer. Doordat we teveel afwezigen en geschorsten hadden verloren we van WVHEDW (-) en denk ik dat we zijn uitgeschakeld in de beker.”

Imdat NIEUW

Ilguy is tevreden over de voortgang die zijn elftal maakt. “ We zijn nog lang niet op het punt waar we graag willen zijn. Maar dat heeft tijd nodig. Het spelletje wat ik wil spelen is na ongeveer drie maanden goed ingevoerd in een elftal.  Ik denk dat mijn team hiervoor prima op schema ligt. Tot die tijd moeten we zorgen dat we niet teveel punten verliezen.”

Aankomende zondag staat de eerste competitiewedstrijd voor Zeeburgia op het programma. De Amsterdammers zullen dan aantreden tegen het eveneens gedegradeerde Pancratius. Ilguy: “Ik heb ze even aan het werk gezien op het Kampioenschap van Amsterdam.  Maar in de voorbereiding spelen elftallen vaak veel aanvallender dan in de competitie. Het is voor mij dus lastig in te schatten hoe Pancratius er voor staat en hoe zij zullen gaan spelen.” Over de doelstelling van Zeeburgia is Ilguy duidelijk. Wij willen zo snel mogelijk  terug naar de eerste klasse en nemen met niks minder dan promotie genoegen.”

Foto’s Jeroen de Kock

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)