Home / Algemeen / Ilguy heeft geen moment getwijfeld om naar OFC te gaan
Foto Mario Wormhoudt: Imdat Ilguy coacht zijn ploeg naar de overwinning

Ilguy heeft geen moment getwijfeld om naar OFC te gaan

Trainer Imdat Ilguy heeft geen moment getwijfeld toen hij door OFC werd benadert om per direct de ontslagen Martin de Groot op te volgen. Toen hij gebeld werd zei hij direct ja. Zondagmiddag presenteerde hij zich aan de spelersgroep en gaf hij zijn eerste training.

Ilguy: “Het is allemaal heel snel gegaan en ik heb nooit getwijfeld. Ik ben ambitieus en in de tweede klasse bij Zeeburgia miste ik het niveau. Ik had al besloten dat ik mijn contract daar niet zou verlengen. Ik was niet van plan tussentijds te vetrekken maar deze kans kon ik niet laten lopen. Deze kans krijg ik misschien nooit meer.”

Imdat Ilguy

Bij Zeeburgia reageerde ze begripvol volgens de oefenmeester. “Ze snapten me, maar vonden het wel jammer”, zegt Ilguy. “Het is wel allemaal heel netjes gegaan en ik ben heel eerlijk geweest. OFC heeft eerst Zeeburgia gebeld en pas nadat ze toestemming hadden hebben ze mij gesproken. Zeeburgia wist ook van mijn ambities en het feit dat ik na dit seizoen sowieso weg zou gaan.”

Ilguy keert na een half jaar dus al weer terug bij de club waar hij vier jaar lang veel successen kende. Met drie promoties in vier jaar is hij de meest succesvolle trainer van de club. Ilguy: “ Toen ik november 2013 besloot bij OFC weg te gaan omdat ik verder wilde kijken, kwam ik er naarmate het seizoen vorderde achter dat ik mijn beslissing misschien toch te vroeg had genomen. Ik dacht toen dat ik misschien toch wel had willen blijven. Achteraf geien heb ik te snel besloten, maar nu ben ik dus terug.”

OFC Ilguy

Presenteren en structuur aanbrengen is de eerste taak voor Ilguy. Aanstaande zondag staat de wedstrijd tegen De Dijk op het programma. “Dat kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel”, zegt Ilguy die afgelopen zondag als zijn eerste training gaf en maandagavond al weer voor de groep stond. Ilguy: “Deze week wordt het veel praten met elkaar. Ik denk dat ik binnen twee weken het systeem er in heb zitten dat ik wil spelen. Mijn doel is om OFC naar de Topklasse te brengen. We staan maar acht punt achter en dat is in mijn ogen niet veel. We hebben een hele goede selectie dus het streven is promotie.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!