Home / Algemeen / Ilguy stopt bij OFC maar wil afscheid met titel

Ilguy stopt bij OFC maar wil afscheid met titel

Imdat Ilguy zal aan het eind van het jaar OFC verlaten. De trainer liet dat dinsdag aan de spelersgroep weten. Maandag was het bestuur van de zondag eersteklasser al op de hoogte van de beslissing van Ilguy.

Ilguy is bezig aan zijn vierde seizoen bij OFC en werd de afgelopen twee jaar kampioen (tweede en derde klasse). Ook met het tweede elftal van Turkiyemspor werd hij kampioen net als met vierdeklasser ZTS. Ilguy kan met recht een zeer succesvolle trainer genoemd worden.

Ilguy: “ Het is mijn eigen keus geweest. Het is een mooie tijd geweest. Ik heb in vier jaar veel meegemaakt, veel mooie dingen met onder andere twee titels. Het is tijd om verder te kijken. Vier jaar bij een amateurclub is lang zat.  Ik ben benieuwd of ik bij een andere club ook voor succes kan zorgen. Als je je als trainer wilt ontwikkelen moet ik deze keus maken.”

Ilguy viert de titel van OFC in  de derde klasse in 2012
Ilguy viert de titel van OFC in de derde klasse in 2012

Dat Ilguy zelf besluit de club te verlaten is natuurlijk ook een risico met betrekking tot zijn toekomst. Ilguy: “Ik wil natuurlijk graag aan de slag blijven als trainer. Het liefst zelfs als fulltime trainer. Ik wil alleen maar met voetbal bezig zijn, dat is echt mijn  ambitie. Natuurlijk neem ik een klein risico maar ik heb een prachtig CV dus ik ga er wel vanuit dat ik een mooie club vind.”

Of dat op zaterdag of zondag is maakt de trainer niet zoveel uit. Over het niveau is Ilguy, in het bezit van TC 1, wel een stuk duidelijker: “Topklasse, hoofdklasse of een eersteklasser met ambitie. Ik woon in Zaandam maar heb er veel voor over als zijn er natuurlijk wel grenzen met betrekking tot de afstand maar alles is wat mij betreft bespreekbaar.”

En wie moet dan de opvolger van Ilguy worden? Ilguy: “ OFC is een prachtige vereniging om te werken en eer zijn mogelijkheden om er wat van te maken. Ik denk dat er na plaatsing van dit stuk heel wat trainers zullen solliciteren. Ik wil afscheid nemen met de titel of in ieder geval promotie naar de hoofdklasse. Dus de nieuwe trainer heeft wel een mooie uitdaging.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC