Ilias Bouzit (‘T Knooppunt) of Matthijs de Ligt voor Fanny Talent van het Jaar

Ilias Bouzit is genomineerd voor de Fanny Talent van het Jaar. De twintigjarige zaalvoetballer van ‘T Knooppunt strijdt in deze categorie met zwemster Tes Schouten en Ajacied Matthijs de Ligt. Op 18 december is de uitreiking op het Sportgala van Amsterdam.

Bouzit werd vorig seizoen kampioen met ‘T Knooppunt, debuteerde in het nationale elftal en werd benoemd tot Talent van het Jaar in de Eredivisie zaalvoetbal. “Natuurlijk had ik dit niet verwacht. En al helemaal niet dat ik ooit in één zin met Mathijs de Ligt genoemd zou worden. Voor mij was het een droomjaar en zo’n nominatie is een mooie eer. Ik heb al heel veel felicitaties gekregen. Of ik een kans maak tegen hem? Ik kom wel uit Amsterdam. Misschien is dat mijn voordeel.”

Net als Bouzit beleefde ook De Ligt het jaar van zijn doorbraak. De achttienjarige verdediger van Ajax bereikte de finale van de Europa League en maakte zijn debuut in het Nederlands elftal. Tes Schouten (16) werd in april Nederlands kampioen op de 50-, 100-, én 200 meter en won een zilveren medaille op het jeugd-EK.

Ook de Ajax Vrouwen (sportploeg), Ed Engelkes (trainer) en Desiree van Lunteren (sportster) zijn genomineerd voor een Fanny. De vrouwen van Ajax werden landskampioen en bereikten het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League. Zij strijden tegen de mannen van Ajax en de vrouwen dubbelvier (roeien). Engelkes, die als trainer vertrok met de landstitel, neemt het voor de award Trainer van het Jaar op tegen Jossy Verdonkschot (bondscoach roeivrouwen) en Jan Niebeek (trainer korfbalkampioen TOP). Van Lunteren moet hockeyster Margot van Geffen en handbalster Rachel de Haze aftroeven.

Er kan gestemd worden op de website van het Sportgala van Amsterdam.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)