Home / Algemeen / Ilias Zaimi verlaat AFC voor Achilles Veen

Ilias Zaimi verlaat AFC voor Achilles Veen

Ilias Zaimi vertrekt na één seizoen bij AFC. De 25-jarige aanvallende middenvelder, vorig jaar overgekomen van derdedivisionist JVC Cuijk, verhuist terug naar Den Bosch. In Noord-Brabant heeft hij in zaterdag Hoofdklasser Achilles Veen een nieuwe club gevonden.

Dit seizoen kwam Zaimi tot zestien wedstrijden in het shirt van de Amsterdamse tweededivisionist. Onder Ton du Chatinier had hij een vaste basisplaats, maar na de komst van André Wetzel speelde de Brabander minder. De laatste weken maakte Zaimi weer minuten. Ploeggenoten probeerden hem te overtuigen om toch langer te blijven, maar hij bleef bij zijn besluit. “Ik krijg een baan bij de gemeente Den Bosch om jongerenwerk te doen. Dat maakt het combineren van werken en voetballen in Amsterdam lastig”, zei hij op de website van AFC.

De aanvallende middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, doorliep de jeugdopleiding van FC Den Bosch. In de A-junioren werd hij zelfs uitgeroepen tot ‘beste speler van de Eredivisie’. Zaimi speelde zeven keer in de Jupiler League, maar besloot vervolgens een punt achter zijn profloopbaan te zetten. Na OJC Rosmalen (één seizoen) en JVC Cuijk (twee jaar) kwam hij op voorspraak van AFC-verdediger Sam Nijpels naar Amsterdam. Daar vertrekt hij na één seizoen. “Vervelend hoe het is gelopen, maar ik ben een ervaring rijker en zie het niet als een verspild jaar, bij deze grote club, in deze grote stad.”

Foto: Jos Spitteler