Ilpendam bezorgt koploper Swift (zondag) eerste nederlaag

Zondag vierdeklasser Swift is in Ilpendam tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van Bart Woldberg ging op bezoek bij de subtopper met 3-1 onderuit en raakte hierdoor ook de koppositie – op doelsaldo – kwijt aan Nieuw West United.

Vroeg in de wedstrijd keek Swift al tegen een 1-0 achterstand aan. In de vierde minuut nam Rony Volmer de bal op de helft van Swift aan en met een geweldig schot wist hij doelman Siem Kannekens te verrassen. In het verloop van de eerste helft werden door beide ploegen weinig grote kansen gecreëerd. In de 23ste minuut werd Swift gevaarlijk uit een hoekschop maar deze werd gepakt door keeper Stan Bakker. De wedstrijd begaf zich voornamelijk op het middenveld. Vlak voor rust ontstond er nog opschudding toen een glaszuiver doelpunt van Swift-middenvelder Jobjan Blonk werd afgekeurd.

In de tweede helft kwam Ilpendam opnieuw goed uit de kleedkamer. Direct vanaf de aftrap onderschepte Brent Pijnaker de bal en gaf deze mee aan Mike Postma, die Volmer voor het doel wist te vinden. Volmer bedacht zich geen moment en scoorde zijn tweede van de middag: 2-0. Hierna werd Ilpendam wat meer terug gedrongen door het aanvallende Swift. Er ging vooral veel dreiging uit van de net ingevallen Thijs Burgmans en het was wachten op de aansluitingstreffer van Swift.

Twintig minuten voor tijd scoorde spits Nicky de Beer de 2-1 op aangeven van Joost Koorman. De spanning was terug in de wedstrijd. In de 83ste minuut besliste Postma het duel in het voordeel van de thuisploeg. Op aangeven van Sem van Laarhoven nam Postma de bal vanuit de lucht vol op de pantoffel en liet daarmee doelman Kannekens kansloos.

Met deze vierde overwinning op rij is Ilpendam bezig met een mooie serie in deze vierde klasse E en behoudt zo aansluiting op de top. Swift zakte door deze nederlaag naar plek twee. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.