Ilpendam boekt tegen De Wherevogels tweede zege op rij

Ilpendam heeft na een stroeve start steeds meer de smaak te pakken in de zondag vierde klasse E. De ploeg van Remco Sint gaf de zege van vorige week op Oosthuizen een goed vervolg in de derby tegen De Wherevogels. De Purmerenders werden met 3-1 verslagen.

Met een gelukje kwam Ilpendam in de twaalfde minuut aan de leiding. Wherevogels-doelman Davey Cremer wilde een inzet van Jordy Blom wegschieten, maar zijn schot raakte de rug van een Purmerendse verdediger, waardoor de bal in het doel viel: 1-0. Beide teams vochten hierna veel duels uit op het middenveld en creëerden weinig echte doelrijpe kansen.

Na ruim een half uur kwam De Wherevogels op gelijke hoogte. Een vrije trap werd goed opzij gelegd naar Don Fernhout, die Ilpendam-keeper Stan Bakker kansloos liet met een strak schot. De 1-1 had direct daarna van het scorebord gehaald kunnen worden, alleen lag de lat een treffer van Brent Pijnaker in de weg. Vlak voor rust herstelde Ilpendam alsnog de voorsprong. Met een boogbal tekende Blom voor de 2-1.

In de tweede helft probeerden de bezoekers Ilpendam onder druk te zetten om de gelijkmaker te forceren. Een afstandsschot van Mathijs de Gast had een beter lot verdiend en een kopbal van Joey Cremer werd door Bakker op de lat getikt. In de tegenstoot kreeg de thuisploeg steeds meer ruimte en maakte hier in de zeventigste minuut goed gebruik van. Blom zag doelman Cremer ver voor zijn doel staan en verraste hem opnieuw met een boogbal: 3-1.

Deze voorsprong kwam in de slotfase niet meer in gevaar, waardoor Ilpendam zich in de subtop heeft gemeld. Volgende week gaat de ploeg van Remco Sint op bezoek bij het puntloze Buitenveldert, De Wherevogels ontvangt De Meteoor. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.