Ilpendam houdt ZSGOWMS knap op een gelijkspel

Een vermakelijk duel tussen ZSGOWMS en Ilpendam is geëindigd in 3-3. Over de hele wedstrijd gezien was dat een terechte uitslag.

In het eerste half uur was ZSGOWMS wel duidelijk de betere ploeg. Het raakte al na drie minuten de paal via een schot van Kursat Cil. Daarna werd ook Ilpendam voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet van Jordy Blom zeilde bijna in een keer het doel in, maar werd door de keeper over getikt. Ook de daaropvolgende corner was gevaarlijk, de bal werd van de lijn gehaald. Maar daarna was het weer ZSGO dat de klok sloeg en na ruim een kwartier op 1-0 kwam. Yassine Farah schoot in de kruising. Halverwege de eerste helft ontstond er wat onrust. De grensrechter van Ilpendam vlagde voor een corner, maar de scheids floot niet. De thuisploeg speelde door en maakte de 2-0, maar daarna floot de scheids alsnog voor een corner. De 2-0 ging dus niet door.

Even later lag de bal weer in het net en ontstond opnieuw discussie. Ditmaal omdat de grensrechter van Ilpendam vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter keurde de goal terecht goed, maar ging vervolgens vijf minuten in gesprek met de grens. Het liep allemaal niet bij Ilpendam en Johnny Merks besloot nog voor rust Rishi Kjensberg eraf te halen voor Shaquille Rellum. Dat bleek een uitstekende wissel, want daarna begon het te lopen en er volgde een spectaculair slot van de eerste helft.

Eerst was de thuisploeg dichtbij de 3-0, met een schot van Gregory Nelson dat op de kruising uiteen spatte. Daarna werd het 2-1 toen ZSGOWMS de bal zomaar inleverde. Rellum omspeelde Tamba dos Santos een maakte zo de aansluitingstreffer. Snel daarna viel ook de 2-2 van Sem van Laarhoven. Maar daarmee was het nog niet gedaan voor rust, want Farah maakte zijn hattrick compleet en kopte de 3-2 binnen.

Na rust was er wat minder spektakel en werden er vooral veel duels uitgevochten. Nelson raakte wederom de paal en was zo dicht bij de 4-2. Maar er vielen lange tijd geen goals in de tweede helft en zo bleef het spannend. Een kleine tien minuten voor tijd kreeg Ilpendam een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Rony Volmer ging achter de bal staan en krulde deze keurig via de binnenkant van de paal het doel in: 3-3. Het leverde doelman Dos Santos overigens een flinke bult op zijn hoofd op, want hij kwam in botsing met de paal bij zijn poging de bal uit het doel te houden.

3-3 was dus de eindstand. Voor Ilpendam een prima uitslag, zeker ook gezien de stand op de ranglijst. Bij ZSGOWMS was er chagrijn, omdat concurrent Sporting Martinus wel won. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c