Sporting Martinus haalt uit tegen RCH: 9-0

Na de overtuigende 7-0 winst en het binnenhalen van de eerste periodetitel twee weken geleden, trad Sporting Martinus zondag aan tegen RCH. Wederom werd een monsterscore neergezet: 9-0.

Tegenstander RCH verloor vorige week van mede-titelkandidaat ZSGOWMS met liefst 9-0 en zondag bleek de gifbeker wederom heel diep voor de Heemsteedse Racing Club. Sporting Martinus boekte een monsterscore en zette na 90 minuten exact dezelfde eindstand op het scorebord.

Het wedstrijdbeeld was zoals de uitslag doet vermoeden; eenrichtingsverkeer met een zorgvuldig opbouwend Sporting Martinus dat de wedstrijd volledig domineerde en een hard werkend en met verve verdedigend RCH, dat met man en macht probeerde de schade te beperken. Sporting Martinus was echter in dermate goede doen dat halverwege al een 4-0 voorsprong op het bord prijkte.

Na 8 minuten was het Ralph Groenteman die zijn tegenstander fel opjaagde, de bal ontfutselde en Jay Day in staat stelde de 1-0 binnen te schieten. Nog geen minuut later viel de 2-0 door Björn van Breenen, die een knappe voorzet van Anthony Dean fraai afrondde. Vervolgens was het eerst Jay Day die de bal na een fraaie aanval knap teruglegde op de inkomende Groenteman, die op zijn beurt hard en hoog binnenschoot voordat een kwartier voor rust Van Breenen de 4-0 binnenschoot met een van richting veranderd afstandsschot. Via Martijn Guitink en Dean waren er nog kansen op meer goals maar hun schot en assist gingen helaas net voorlangs.

Direct na rust kwam Bo de Bruin op rechtsachter binnen de lijnen voor Siem Klok en mocht Broos Krijger op linksvoor voor nieuwe impulsen zorgen waar hij Guitink afloste. Het duurde weliswaar even voor de goals weer op gang kwamen, maar na een stief kwartiertje bediende Dean na een knappe combinatie Nils Spooren, die weinig moeite had met dit buitenkansje: 5-0. Kort daarna kwam Bryce Day in de ploeg voor Spooren, had Dean na een fraaie voorzet van Van Breenen de 6-0 op zijn voeten liggen maar zag die kans verloren gaan. Kort daarna krulde Van Breenen uit een vrije schop alsnog de 6-0 fraai achter de Heemsteedse goalie.

In minuut 70 vond Tom Verhoek het een goed moment om de jonge talenten Elijah Veer en Max Musch hun debuut in de hoofdmacht te laten maken. Beide 16-jarigen kwamen kort na elkaar in het veld voor respectievelijk Dean en Groenteman. Groenteman liet zich overigens niet eerder vervangen dan dat hij uit een strafschop, toegekend na een overtreding op Luka Misumi, zijn tweede doelpunt van de dag én de 7-0 liet optekenen.

Het slotakkoord was voor Misumi en Van Breenen. Eerst speelde Misimu zichzelf een kwartier voor tijd fraai vrij, maar kwam in de afronding helaas niet verder dan een rollertje langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later zou zijn volgende poging wél raak zijn geweest. Debutant Musch raakte de bal in zijn enthousiasme echter nog aan en deed dat vanuit buitenspelpositie. Maar even later had Misumi alsnog zijn goal en dus de 8-0 te pakken. Met nog vijf minuten op de klok schoot Van Breenen met zijn sterke linker op aangeven van Veer van afstand de 9-0 hoog in de hoek. Martinus hoopte de dubbele cijfers aan te tikken, maar slaagde daar net niet in.

Het deerde uiteraard niet, want 9-0 is nog steeds een uitstekende score en bovendien liet concurrent ZSGOWMS 2 punten liggen. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Tekst: Oscar Spooren