Ilpendam in uiterst moeizaam duel langs Ankaraspor

Mike Postma heeft zondag vierdeklasser Ilpendam vlak voor tijd behoed voor onnodig puntverlies tegen Ankaraspor. De ploeg van Remco Sint gaf drie keer een voorsprong uit handen en leek hierdoor uitzicht op de nacompetitie te verspelen, maar werd vlak voor tijd gered door Postma: 3-4.

In de openingsfase kreeg Ilpendam via Jordy Blom en Nick Peereboom al twee grote kansen op een openingstreffer. Ankaraspor was tot dat moment nog niet bij het doel van de gasten te vinden. Ilpendam domineerde de wedstrijd, maar speelde erg slordig en ging mee in het spel van Ankaraspor. Toch lukte het om de score te openen. Uit een steekpass van Jesse Huygens schoot Blom raak. Desondanks werd het spel er gaandeweg de eerste helft niet beter op; een te laag tempo en veel foute passes. Het was dan ook niet verwonderend dat Ankaraspor door Müslüm Yalin vlak voor rust op 1-1 kwam.

Direct na de hervatting had Ahmet Haphap de 2-1 voor het intikken, maar kon het net niet vinden. Op die manier kwam Ilpendam met de schrik vrij. Aan de andere kant van het veld werd het wel 1-2. Opnieuw was blom trefzeker. Die stand bleef niet lang staan, want via Yalin kwam de thuisploeg weer langszij. Het spel golfde op en neer en dat was ook in de stand te zien. Blom voltooide zijn hattrick, maar vervolgens trokken de Amsterdammers vijf minuten voor tijd de stand via Mevlut Gezici weer gelijk.

Het duel leek te eindigen in een doelpuntrijk gelijkspel. Daar dacht Ilpendam anders over. Dankzij goed drukzetten van Postma op doelman Mehmet Taskin pikte de aanvaller de bal op om deze in het lege doel te schieten: 3-4. In de laatste minuut had Blom de drie punten helemaal kunnen veiligstellen, alleen trof hij de lat.

Door het verlies van Geuzen Middenmeer (2-0 tegen Nieuw West United) komt het ticket voor de nacompetitie steeds dichterbij voor Ilpendam. Ankaraspor is al uitgespeeld en zakte naar de achtste plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: Mario Wormhoudt