Ilpendam pakt drie punten in derby tegen Beemster

In een teleurstellende streekderby tegen Beemster heeft Ilpendam drie belangrijke punten behaald, door een 1-0 overwinning op Beemster. Met dit resultaat en de gunstige uitslagen op de andere velden, strijdt Ilpendam nog volop mee om de titel van de eerste periode van de zondag derde klasse B.

Ilpendam begon voortvarend aan de wedstrijd en zette Beemster direct vast op eigen helft. Beemster probeerde middels de lange bal op de helft van Ilpendam te komen. De eerste grote kans op de 1-0 was na zes minuten voetballen voor Jordy Blom, Hij kreeg de bal via de zijkant aangespeeld van Sem van Laarhoven. Blom kopte de bal net naast het doel van doelman Pascal Fokkema. Na tien minuten spelen kreeg Ilpendam een strafschop toegekend door de goed leidende scheidsrechter. Mike Postma sneed naar binnen, maar werd in de loop aangetikt door Beemster-keeper Fokkema. Postma nam zelf plaats achter de bal en schoot de bal buiten bereik van de doelman: 1-0. De derby tussen Ilpendam en Beemster kwam maar moeizaam los. Ilpendam was de beter spelende ploeg, maar creëerde weinig echte grote doelkansen. Met een 1-0 voorsprong voor Ilpendam konden beide teams naar de kleedkamer voor de rust.

De tweede helft een zelfde beeld: een sterker Ilpendam dat de kansen liet liggen om afstand te nemen van Beemster.  Blom van Ilpendam was tot tweemaal dichtbij de 2-0, maar had het vizier niet op scherp. Beemster probeerde wel richting het doel van Ilpendam te komen, maar liep zich veelvuldig vast op de verdediging van Ilpendam. Door het niet scoren van Ilpendam bleef Beemster geloven in een beter resultaat. Derek Veenstra kreeg in de blessuretijd nog een mooie mogelijkheid om de 2-0 op het scorebord te zetten, maar ook hij wist uit de voorzet van Jesse Huygens niet doelman Fokkema te passeren.  

Trainer Remco Sint was tevreden met deze uitslag. “De 3 punten zijn binnen en voor het eerst hebben we de nul weten te houden. Met deze uitslag en de uitslagen van de andere wedstrijden wordt het volgende week tegen Egmondia een spannende dag”. Ilpendam strijdt nog altijd mee om de eerste periodetitel en is mede door het doelsaldo volgende afhankelijk van de andere teams. Klik hier om de uitslagen, stand en het programma van de zondag derde klasse B te zien.

Tekst en foto: Ron de Rijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)