Ilpendam speelt gelijk tegen SVA

Ilpendam ging zondag op bezoek bij SVA uit Assendelft. Een ploeg  nog steeds wachten op zijn eerste overwinning. De confrontatie tussen SVA en Ilpendam leverde in Assendelft geen winnaar op. Beide partijen moesten genoegen nemen met de 1-1- einduitslag.

SVA nam vanaf de aftrap direct het initiatief en zocht veelvuldig de aanvallers. De thuisploeg creëerde in het eerste kwartier enkele kansen, maar keeper Stan Bakker van Ilpendam kon de pogingen keren. Sebbe Davids was na een kwartier spelen dicht bij de openingsgoal voor SVA. Stijn van Egmond plaatste de bal op het hoofd van Davids, maar zijn kopbal ging net naast het doel. Tim Silvis kreeg door balverlies van Ilpendam vrije doorgang naar doelman Bakker. Met een reflex kon Bakker de bal met de voet keren en tot corner verwerken. Niet veel later belandde een goed genomen vrije trap van Davids op de lat. Ilpendam kon in deze fase van de wedstrijd nog weinig potten breken en kwam maar sporadisch voor het doel van SVA. Na ruim een half uur spelen creëerde Ilpendam een eerste echte gevaarlijke aanval. Jordy Blom zette vanaf rechts de bal voor het doel waar Derek Veenstra vrij stond, echter werd zijn schot gepakt door doelman Max Boon van SVA. Opnieuw werd Ilpendam-goalie Bakker op de proef gesteld door de aanvallers van SVA. Het schot van Stefan Waij werd opnieuw gekeerd door Bakker en verwerkt tot hoekschop. Uit de hoekschop kwam SVA dan toch tot scoren. Via een kopbal van Daan Rijkhoff belandde de bal op het hoofd van Bas Hoogstra die keeper Bakker wist te passeren: 1-0.

De tweede helft begon Ilpendam feller aan de wedstrijd en kwam al snel op de 1-1. Een schot van Jordy Blom werd door keeper Boon gekeerd, maar belandde voor de voeten van Mike Postma die keeper Boon wel wist te passeren. Ilpendam was in het verloop van de tweede helft meer in balbezit en gaf nu weinig kansen weg. He spel golfde heen en weer met voor beide partijen weinig doelrijpe kansen. Vlak voor tijd leek Ilpendam dan toch nog met de zege uit Assendelft te kunnen vertrekken. Uit een scrimmage voor het doel belandde de bal voor de voeten van Nick Peereboom, die de bal in het doel schoot. De scheidsrechter wees al naar de middenstip. Op aangeven van de grensrechter werd het doelpunt afgekeurd door een handsbal en zo bleef de stand 1-1.

De trainer van Ilpendam,Remco Sint, kon leven met dit punt. “Beide teams verdienden een punt. De eerste helft was voor SVA en de tweede helft waren wij dominanter. Met dit punt kunnen we verder en blijven we lekker meespelen”. Volgende week ontvangt Ilpendam Beemster dat momenteel een moeizame start heeft en in de onderste regionen verkeert. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zondag derde klasse B te zien.

Tekst & foto: Ron de Rijk