Ilpendam start sterk met ruime overwinning op Koedijk

Ilpendam heeft zich gerevancheerd van de nederlaag vorige week in de beker tegen vijfdeklasser DRC. In Ilpendam werd Koedijk met 6– 2 verslagen door de promovendus, waardoor Ilpendam zijn eerste 3 punten pakt in de 3e klasse. Trainer Remco Sint had enkele aanpassingen gedaan in zijn team, gedwongen door blessures en het slechte resultaat van vorige week.

Ilpendam startte goed aan de wedstrijd en nam in de 2e minuut al een 1-0 voorsprong. Mike Postma gaf vanaf de rechterkant voor op Zenno Cramer. Cramer kopte bij de tweede paal de bal achter doelman Reijne van Koedijk. Een mooie opsteker voor het team met een zeer jeugdig middenveld deze middag. Niet veel later schoot Derek Veenstra op het doel, maar zijn schot ging net naast de paal. Lars van der Zel van Koedijk was in de 12e minuut dicht bij de gelijkmaker echter tot twee keer toe werd zijn inzet gekeerd door de goed keepende Stan Bakker. Na een kwartier spelen kwam Koedijk dan toch op gelijke hoogte door een verdedigingsfout van Bas Komen. Lars van de Zel wist hiervan te profiteren en zette zo Koedijk weer op 1-1. Na 23 minuten voetballen nam Ilpendam opnieuw de voorsprong. Jordy Blom stuurde Postma de diepte in en passeerde doelman Reijne, 2-1. Postma was 5 minuten later opnieuw trefzeker en zette Ilpendam zo op een 3-1 voorsprong. Nog voor de rust maakte Brent Pijnacker er ook nog 4-1 van. Met deze ruime voorsprong kon Ilpendam de rust in.

Koedijk probeerde na de rust snel op zoek te gaan naar een doelpunt, echter was het opnieuw Postma die scoorde. In minuut 57 maakte hij zijn derde doelpunt, door uit een corner te scoren. Koedijk kreeg nog twee goede kansen maar zowel Sven de Vrueh als Roan Siebring wisten Stan Bakker niet te passeren. Na ruim een uur spelen was het Jordy Blom die op aangeven van Postma de 6-1 scoorde. Een kwartier voor tijd zag opnieuw de verdediging van Ilpendam er niet goed uit. Roan Siebring wist deze buitenkans te benutten en liet met een mooie lob doelman Bakker kansloos en was de 6-2 eindstand bereikt.

Trainer Sint van Ilpendam was uiteraard blij met deze eerste 3 punten en dat het team zich revancheerde. Volgende week speelt Ilpendam uit bij Egmondia. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zondag derde klasse B te zien.