Home / Zondag 5B / Vijfdeklasser DRC stunt in de beker: “We hebben nergens wat gestolen”

Vijfdeklasser DRC stunt in de beker: “We hebben nergens wat gestolen”

Een behoorlijke verrassing in de bekercompetitie voor de zondagploegen uit de derde tot en met de vijfde klasse: vijfdeklasser DRC wist de volgende ronde te bereiken. Daarvoor moest het laatste duel, tegen derdeklasser Ilpendam, gewonnen worden. En dat gebeurde: 5-3.

Met vertrouwen gingen Jeroen Breedijk en zijn ploeg het duel tegemoet: “Het is een derdeklasser, maar ik had hun uitslagen al gezien en dacht: we klappen er gewoon op.” En met succes. Al na een halfuur stond de ploeg van Breedijk op een comfortabele 3-0 voorsprong. Het werd nog even spannend, want Ilpendam mocht terug komen tot 3-2. “Na rust waren we even uit ons ritme en lieten we hen terug komen, dan moet je toch even oppassen dat die 3-3 niet valt. Maar gelukkig werd het snel 4-2”, aldus Breedijk. Toen het eenmaal 5-3 stond en Ilpendam met 10 man verder moest omdat er al 3 keer gewisseld was en een blessuregeval was, wist hij dat de buit binnen was.

Na zeges op Sporting Almere en Ilpendam en een gelijkspel tegen WV-HEDW was DRC door naar de volgende ronde. “Je houdt er geen rekening mee, dus het is toch een leuke beloning”, aldus de coach, die nu zijn pijlen richt op het kampioenschap in de vijfde klasse. “We gaan de competitie met veel zelfvertrouwen tegemoet. We hebben ons in de voorbereiding in oefenduels tegen vierdeklassers ook al bewezen.”

DRC heeft dit seizoen maar één doel: het kampioenschap

 

 

Send this to a friend