Home / Algemeen / Ilpendam verslaat De Meteoor met minimaal verschil

Ilpendam verslaat De Meteoor met minimaal verschil

Na twee gelijke spelen op rij heeft Ilpendam in de zondag vierde klasse E weer drie punten aan het totaal toegevoegd. De ploeg van Remco Sint klom door een 0-1 zege op De Meteoor naar de vierde plaats. Een moeizame overwinning, vond Sint, maar wel terecht.

Ilpendam begon vanaf de aftrap sterk aan de wedstrijd, op een wat moeizaam bespeelbaar veld vanwege het vele zand. Veel passes en voorzetten kwamen niet goed aan, waar beide teams deze middag erg veel last van hadden. Al na zeven minuten kreeg Ilpendam de eerste grote kans om de score te openen. Sem van Laarhoven kreeg de bal aangespeeld van Brent Pijnaker, maar zag zijn schot naast het doel van keeper Robin van Zwieten belanden. Vijf minuten later ontstond de tweede grote kans voor Ilpendam. Jordy Blom zag zijn inzet echter gekeerd worden door Van Zwieten.

Ilpendam domineerde het spel in deze fase van de wedstrijd. De enige kans die de thuisploeg in de eerste helft kreeg was een schot van Fabian Baan in de 35ste minuut, dat naast ging. Vijf minuten voor rust kwam Ilpendam dan toch op de verdiende voorsprong. Mike Postma kreeg in het zestienmetergebied de bal voor zijn voeten en passeerde doelman Van Zwieten: 0-1.

Aan het begin van de tweede helft had Ilpendam de wedstrijd al kunnen beslissen. Twee grote kansen werden echter niet goed uitgespeeld door de bezoekers, en dus bleef De Meteoor geloven dat er meer te halen viel. Ilpendam zakte wat terug, maar echte doelkansen wisten de aanvallers van thuisploeg niet te creëren. De Meteoor-trainer Trevor Strobbe bracht nog de van een blessure teruggekomen Youri Nederlof in, maar ook dit bracht Ilpendam niet van hun stuk.

Door de krappe overwinning blijft Ilpendam meedraaien in de top van de ranglijst en is het al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. De Meteoor staat zevende. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.