Home / Algemeen / Ilpendam walst met achtklapper over Buitenveldert heen

Ilpendam walst met achtklapper over Buitenveldert heen

Dankzij een eenvoudige zege op hekkensluiter Buitenveldert behoudt Ilpendam de aansluiting met de top van de zondag vierde klasse E. Op bezoek in Amsterdam-Zuid boekte de ploeg van Remco Sint een eenvoudige zege: 0-8.

Slechts vier minuten had Ilpendam nodig om de score te openen via Jessin Hollander. Het felle druk zetten in de beginfase resulteerde in veel fouten bij de verdedigers van Buitenveldert. Zo’n fout leidde ook de 0-2 van Sabeur Mhedbi in. Hierna werd Ilpendam slordiger en kon Buitenveldert meer aan voetballen toekomen. Dat veranderde na de 0-2 van Mike Postma.

Nog voor de rust kon Jessin Hollander de bezoekers op 0-4 zetten, maar hij schoot naast. Vlak voor het rustsignaal kreeg Buitenveldert pas de eerste echt gevaarlijke kans. Een schot van Damien Griffith van 35 meter landde op de bovenkant van de lat, nadat hij doelman Stan Beeker iets te ver voor zijn goal zag staan.

Na de onderbreking begon de thuisploeg iets meer uit zijn schulp te kruipen, waardoor er ook veel ruimte kwam te liggen achter de laatste linie. Het inbrengen van Mano Oosterbaan en Rony Volmer door Ilpendam-trainer Remco Sint zorgde ervoor dat zijn ploeg uitliep naar een ruime overwinning. Uit twee assists van Postma bracht Oosterbaan met twee treffers de stand naar 0-5, waarna Volmer in het laatste kwartier met een hattrick de hoofdrol opeiste: 0-8.

Een verdiende en eenvoudige overwinning voor Ilpendam tegen een zwak verdedigend Buitenveldert, dat nog steeds wacht op de eerste punten. De 0-8 zege is alweer de derde op rij voor de Ilpendammers. Volgende week komt koploper Swift op bezoek, dat met 17-0 (tegen TOG) eveneens aan het vertrouwen werkte. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.