Imdat Ilguy (OFC) nieuwe trainer Zeeburgia

Imdat Ilguy is met ingang van komend seizoen trainer van Zeeburgia.  Ilguy is momenteel zeer succesvol als trainer van OFC. Met die club promoveerde hij in korte tijd van de derde naar de eerste klasse. Met Zeeburgia komt hij volgend seizoen uit in de tweede klasse.

Afgelopen zaterdag tekende Ilguy een eenjarig contract bij de club uit Amsterdam-Oost. In het bijzijn van de kersverse voorzitter Marianne van Leeuwen, bestuurslid technische zaken en vice-voorzitter Alain Munoz en penningmeester Huub Wilbrink tekende Ilguy zijn contract.

v.l.n.r.: Marianne van Leeuwen, Imdat Ilguy, Alain Munoz en Huub Wilbrink
v.l.n.r.: Marianne van Leeuwen, Imdat Ilguy, Alain Munoz en Huub Wilbrink

Ilguy: “ Ik ben bij een prachtige club terecht gekomen et een uitstekende jeugdafdeling op hoog niveau. Alles is goed geregeld. Ik ben de afgelopen weken ene paar keer bij Zeeburgia geweest en ik heb ene goede indruk gekregen. Het enige jammere vind ik dat het eerste is gedegradeerd.”

Zowel de club als de nieuwe trainer hebben de intentie om volgend seizoen direct terig te keren in de eerste klasse. Ilguy: “Dat is wel de bedoeling inderdaad, maar dat hangt natuurlijk ook af van welke spelers ik tot mijn beschikking heb. De spelers van het eerste ken ik nog niet zo goed, maar ik heb gisteren de A1 gezien (die promoveren naar de eerste divisie, red.) en daar zitten zeker drie spelers bij die ik graag in mijn selectie wil hebben. Echt zicht op de selectie voor volgend seizoen heb ik nog niet. Daar ga ik me de komende periode samen met Alain Munoz mee bezig houden.”

Ilguy volgt bij Zeeburgia Mike Kolf op die maar liefst zeventien jaar als trainer aan de club verbonden was en vanaf komend seizoen nog wel als adviseur aan de club verbonden zal blijven.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)