Home / Algemeen / Imdat Ilguy vindt in Sparta Nijkerk nieuwe club

Imdat Ilguy vindt in Sparta Nijkerk nieuwe club

Zaterdag Hoofdklasser Sparta Nijkerk heeft Imdat Ilguy per direct aangesteld als nieuwe trainer. De 44-jarige oefenmeester vertrok in april bij OFC. In Nijkerk volgt Ilguy de eerder ontslagen Marco Roelofsen op en maakt het seizoen af.

Zaterdagavond maakte Sparta Nijkerk de komst van Ilguy op de clubkanalen officieel bekend, een aantal uur nadat met 1-0 werd verloren van Staphorst. Met een dertiende plaats en slechts tien punten uit de eerste elf wedstrijden vallen de prestaties van de Spartanen behoorlijk tegen in de zaterdag Hoofdklasse B. Het was de reden waarom de club met Marco Roelofsen, die twee jaar aan het roer stond, brak.

Ilguy leidde OFC in bijna 6,5 jaar – een kort uitstapje naar Zeeburgia zat hier tussen – van de derde klasse naar de derde divisie. Afgelopen seizoen kwam er vroegtijdig een eind aan zijn periode in Oostzaan. Daarvoor was hij werkzaam bij ADO’20 (assistent) en Rood Wit Zaanstad. Maandag staat hij voor het eerst op het trainingsveld in Nijkerk. Zijn vuurdoop als nieuwe hoofdtrainer van Sparta Nijkerk beleeft Ilguy komend weekend met de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Foto Peter Seijmour