Home / Algemeen / Improductief Hoofddorp met lege handen terug uit Velsen

Improductief Hoofddorp met lege handen terug uit Velsen

Hoofddorp zakt langzaam richting de gevarenzone van de zondag eerste klasse A. De ploeg van Jethro Abram beleefde een teleurstellende middag in Velsen. Niet alleen werd een voorsprong uit handen gegeven; liefst drie spelers vielen tijdens het met 2-1 verloren duel geblesseerd uit.

Abram is er zelf ook achter dat hij een beetje in hetzelfde verhaal blijft hangen. Vooral als hij in het wedstrijdverslag van Velsen leest dat zij ‘opgelucht’ zijn met de drie punten. “Zo kan ik nog vier verslagen opnoemen. Wij laten gewoon weer punten liggen”, zegt de oefenmeester. Hij is ook niet te benijden. Drie keer was Abram gedwongen te wisselen vanwege blessures: Jasmin Ramic, Lars van Rijn (beiden hamstring) en Tom Kok (knie) moesten de strijd vroegtijdig staken.

Op het moment van de eerste wissel, na het uitvallen van Ramic, was er nog weinig aan de hand. Hoofddorp had een 0-1 voorsprong te pakken dankzij de spits, die een voorzet van Revelinio Vermeer binnen tikte. Twee momenten van onoplettendheid zorgden ervoor dat Velsen terug kon komen van deze achterstand. In tien minuten tijd werd het zelfs 2-1. Met twee assists stelde Patrick Castricum ploeggenoten Marc Kloosterboer en Bastiaan Scholten in staat te scoren.

Het lukte de bezoekers niet meer om hier bovenop te komen. In de negentigste minuut dacht Nicky Witschge de gelijkmaker binnen te werken, maar werd zijn inzet ongelukkig van de lijn gehaald door Hoofddorp-aanvaller Sven Wierda. Direct daarna ontsnapte Velsen nogmaals toen de paal redding bracht na een flipperkastsituatie. De bal wilde er simpelweg niet in voor Hoofddorp, dat alweer de zesde nederlaag van dit seizoen moest slikken.

“We voetballen redelijk, maar hebben heel veel moeite met scoren”, refereert Abram aan het magere aantal gemaakte doelpunten. Met slechts negentien treffers in veertien wedstrijd is Hoofddorp de minst productieve ploeg in de competitie. “Blijkbaar kunnen wij niet weglopen bij een tegenstander.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Frans van der Horst