In 3C valt niets te voorspellen

Iedere week is het weer stuivertje wisselen in de derde klasse C. Of het nou gaat om de degradatie plaatsen of om nacompetitie. Zelfs de strijd om de titel is weer helmaal open. Een goede toto invullen is in deze klasse niet te doen.

De beoogd kampioen, AGB, is al weken van slag. Vanmiddag ging de ploeg van Sener Cebar onderuit tegen Zwaneburg. De ploeg van Edwin Eefting won met 2-0. Eefting: “Ik wist dat ze gehavend waren en ook in de uitwedstrijd hebben we op de eerste twintig minuten na goed meegedaan. Dat heb ik mijn spelers ook voorgehouden”. Al na drie minuten was het raak. Rick van Veen werkte een voorzet van John van de Tol binnen. Het was al de tweede grote kans voor de thuisploeg. Daarna zakte de thuisploeg wel wat weg en naam AGB de regie over. De grootste kans op de gelijkmaker Nessie Imac. Na 28 minuten mocht hij aanleggen vanaf elf meter maar doelman Remco van Schagen stopte zijn inzet. Eefting: “Ik wist wie en hoe zij hun strafschop zouden nemen. Daar hebben we dus goed van geprofiteerd”. DE druk van AGB bleef, ondanks de gemiste strafschop, aanhouden. Cebar bracht extra aanvallers binnen de lijnen en voor Zwanenburg restte er niets anders dan op de counter te spelen. Eefting: “Het was af en toe billenknijpen maar we hebben stand gehouden”. Uit een van die counters maakte Rick Buijs de bevrijdende 2-0. Daarna was het verzet van de gasten gebroken en had de score nog hoger uit kunnen vallen. Eefting:  “Dat zou wel wat te veel van het goede geweest zijn. Het grootste voordeel is dat we nu niet meer naar onderen hoeven te kijken”.

Door de nederlaag van AGB is RKDES nu de nieuwe koploper in de derde klasse C. De ploeg van Hajo Hendriks won op eigen veld van rode lantaarndrager Hillegom met 3-2. De voorsprong op AGB bedraagt met nog zeven wedstrijden te gaan twee punten. De overwinning kwam moeizaam tot stand en de Kudelstaarters verspeelden bijna een 2-0 voorsprong. (later meer)

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassenpagina van 3C en lees het verslag van DCG-NFC elders op deze site.

Foto: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)