avv Swift

In minuut 85 komt Swift op gelijke hoogte tegen Flevo Boys

Vorige week boekte Swift een gemakkelijke zege bij bezoek bij SDC Putten. Naast de uitwedstrijd in Putten werd het 110-jarig jubileum van de club gevierd. Zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. Flevo Boys uit Emmeloord kwam op bezoek. De Amsterdammers keken lang tegen een achterstand aan, maar wisten vijf minuten voor tijd de gelijkmaker te maken.

Het begin van de wedstrijd werd gekenmerkt door kansen voor beide ploegen. Wel waren de bezoekers tijdens de eerste helft de bovenliggende ploeg. Flevo Boys kreeg meerdere kansen, maar wist dit voor rust pas om te zetten in een voorsprong. Timon Rorije zette zijn ploeg op 0-1. Na de pauze had Swift het nog steeds lastig tegen het laaggeklasseerde Flevo Boys. De tegenstander kon meerdere kansen creëren, maar wist het net niet te vinden. Het aluminium werd wel geraakt door Arnoud Post van Flevo Boys, zijn uithaal spatte uiteen op de paal. Barbaso Nhoca wist in minuut 85 de gelijkmaker voor Swift te maken.

Door het gelijkspel zakt Swift een plek op de ranglijst, de ploeg van Martin de Groot staat nu vijfde. Genemuiden won met maar liefst 1-5 op bezoek bij Volendam en gaat over Swift heen. Eerder dit weekend werd bekend dat Swift-oefenmeester De Groot ook volgend seizoen actief blijft op Sportpark Olympiaplein. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de hoofdklasse zaterdag te zien.

Martin de Groot ook aankomend seizoen trainer Swift

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)