Indrukwekkend Zeeburgia in ‘Als je me echt zou kennen’

Een aantal leden van Zeeburgia deed gisteren mee aan het RTL-programma Als je me echt zou kennen. Latif Wooter, trainer van de A2, deed hierin een emotioneel verhaal waarin hij vertelde over de worstelingen die hij had in zijn jeugdjaren. “Het was een bijzondere en emotionele ervaring.”

Wooter besloot in het programma zijn verhaal te doen om ervoor te zorgen dat de huidige jeugd van Zeeburgia hun problemen ook bespreekbaar zou maken en ze hierdoor verder te helpen in hun ontwikkeling. “Als trainer heb je een voorbeeldfunctie en ik weet dat veel spelers toch wel gesloten richting elkaar zijn. Er zijn hier spelers die in een proftraject zitten. Die zijn gewoon full-time met voetbal bezig. Ze zien elkaar wel heel vaak maar dan zijn ze aan het trainen waardoor ze hun persoonlijke problemen niet met elkaar bespreken.”

De oefenmeester is bijzonder positief over de effecten van de zo genoemde Challange Day. “Ik denk dat we na deze dag veel meer naar elkaar zijn toegegroeid. Ik vond een goede groepsdynamiek hebben altijd al heel belangrijk en probeer daar ook hard aan te werken. Maar ik denk dat dit het proces wel in een hogere versnelling heeft gebracht.”

Wooter, die volgend seizoen aan de slag gaat als hoofdtrainer bij CTO’70, neemt zijn ervaringen zeker mee naar zijn nieuwe club. “Ik werk net als Louis van Gaal volgens het totale mens principe. Dus behalve het technische en tactische aspect van de sport wil ik ook dat je je als persoon ontwikkelt. Ik weet dat niet iedereen hierin gelooft maar ik wel. Ik ga volgend seizoen met een jonge groep werken en die hebben nog een voorbeeld nodig. Ik wil graag dat voorbeeld zijn en ga de ervaringen die ik met het programma heb opgedaan zeker mee nemen in mijn verdere ontwikkeling als trainer.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Screenshot RTLXL.nl

Wilt u de gehele uitzending bekijken? Klik dan hier

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!