Inessa Kaagman (Ajax Vrouwen) wil langgekoesterde droom laten uitkomen

De vrouwen van Ajax maken volgende week hun debuut in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League. In Pärnu (Estland) strijdt de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Benno Nihom voor een plek in het hoofdtoernooi. Na een goede voorbereiding, afgesloten met een 6-0 overwinning op Ter Leede, heeft de 21-jarige middenveldster Inessa Kaagman vertrouwen in een goede afloop.

Het is een langgekoesterde droom, niet alleen van haar maar ook van meerdere Ajacieden, om in Amsterdam Champions League te spelen, zegt Kaagman op de website van Ajax. “Ik wist echt totaal niet wat we konden verwachten toen we te horen kregen dat we naar Estland gingen voor de Champions League. Kort daarna heb ik gelukkig al wel goede verhalen gehoord over het land. Een tweeluik spelen tegen een spraakmakende club in de volgende ronde zou geweldig zijn. We gaan er echt alles aan doen om winnend uit de strijd te komen in Estland.”

Ajax zag onder meer met Daphne Koster, Anouk Hoogendijk en Marlous Pieëte drie ervaren krachten stoppen. Daar tegenover staat de komst van negen nieuwe speelsters. De Amsterdammers versterkten zich behoorlijk, waaronder Sisca Folkertsma (PSV) en Stefanie van der Gragt (Bayern München), die met het Nederlands elftal onlangs Europees kampioen werden. Kaagman: “De echte Amsterdamse mentaliteit is ook bij de nieuwe speelsters écht aanwezig. We zetten de goede teamgeest van vorig seizoen dit jaar weer door. Zaterdag zijn we bijvoorbeeld gezellig gaan lunchen in de stad met teamgenoten. Bovendien is de trip naar Estland ook een stukje teambuilding voor ons.”

Zondag vertrekt de selectie richting Estland, waar dinsdagochtend de eerste groepswedstrijd op het programma staat tegen FK Rīgas Futbola Skola. De andere tegenstanders zijn Pärnu (vrijdag) en Standard Luik (maandag). De Belgische kampioen is een oude bekende van Ajax. “Volgens mij hebben we nog nooit van ze gewonnen in de BeNeLiga”, haalt Kaagman herinneringen op. “Met hen hebben we dus nog wel een appeltje te schillen. Van de andere twee teams weet ik alleen dat ze al vele jaren op rij nationaal kampioen zijn geworden. We moeten er gewoon staan, en ik geloof ook dat we dat zullen doen.”

Foto’s AjaxHeldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!