Foto: Koos van der Leest

Ingescheurde achillespees houdt Randy Sanches (ZSGOWMS) weken aan de kant

Zondag tweedeklasser ZSGO/WMS moet het de eerste weken van de competitie doen zonder Randy Sanches. De 35-jarige doelman moest gisteren tijdens de training afhaken met een achillespeesblessure die hem zes tot tien weken kost.

Opeens ging Sanches neer op het trainingsveld van ZSGO/WMS. “Ik gooide een bal uit en het voelde alsof ik van achteren een trap kreeg. Ik schold mijn rechtsback al uit, maar keek om en er stond niemand. Toen ik weer probeerde op te staan, ging ik weer naar de grond. Toen wist ik dat het niet goed zat.”

Randy Sanches had nog hoge verwachtingen van komend seizoen, maar zijn blessure gooit roet in het eten. Foto: Mario Wormhoudt
Randy Sanches had nog hoge verwachtingen van komend seizoen, maar zijn blessure gooit roet in het eten. Foto: Mario Wormhoudt

Inmiddels is de kwetsuur duidelijk: zijn achillespees is ingescheurd. “Ik denk dat ik er tot de winterstop wel uit ben. Daar baal ik echt van.” Terwijl zijn voet in het gips zit, kreeg hij al veel steunbetuigingen van teamgenoten en bekenden. “Ik heb ook even met Gary Bouwmeester van DCG gesproken. Hij is ook geblesseerd en mist de seizoenstart, waaronder de eerste wedstrijd tegen elkaar. Dat is echt heel jammer.”

De doelman had hoge verwachtingen voor dit seizoen als promovendus in de zondag tweede klasse, maar moet daar nu op terugkomen. “Ik wilde eigenlijk nog één seizoen knallen en dan een eind aan maken aan mijn carrière. Maar nu dit is gebeurd, denk ik eraan om er meteen mee te stoppen. Alleen wil ik mijn team niet in de steek laten en is dit natuurlijk geen waardig afscheid. Na de winterstop ga ik er dus alles aan doen om nog te knallen.”

Foto boven: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)