Home / Algemeen / Inspiratieloos Abcoude verliest

Inspiratieloos Abcoude verliest

Het was vanmiddag genieten op sportpark De Hollandse Kade. Iedereen genoot. Niet van het voetbal, want dat was van beide kanten niet om aan te zien. Nee, het was vooral het voorjaarszonnetje waar iedereen met volle teugen van genoot. FC Abcoude stond na negentig minuten opnieuw met lege handen en kan alle aspiraties op een eventuele periodetitel voor dit seizoen vermoedelijk wel in de koelkast zetten. OSM’75 neemt door een 2-3 overwinning drie dure punten mee naar Maarssenbroek.

Na amper zes minuten voetbal denkt iedereen dat het voor Abcoude een gemakkelijke middag gaat worden. Door doelpunten van Dennis Püttmann in de 3e minuut en Jeroen Püttman in de 6e minuut staat Abcoude dan al op een riante 2-0 voorsprong. In de 19e minuut moet het zelfs 3-0 worden als Niek Remijn van Abcoude alleen op keeper Stefan Kolvers van OSM’75 af kan gaan. Hij heeft alle tijd en gelegenheid om gericht uit te halen, maar zijn schot gaat meters naast het doel van OSM’75.

14042013 ABCOSM 3

Na twintig minuten voetbal gaat de kaars bij Abcoude langzaam maar zeker uit. De ploeg trekt zich steeds verder terug op eigen helft. Van opbouw is geen sprake meer. Het zijn lange ballen naar voren en maar kijken wat er van komt. En dat is in de praktijk niet veel, want telkens komt de bal bij een speler van OSM´75 terecht.

In de 27e minuut is OSM´75 dichtbij een doelpunt. Angelo Rutten ziet zijn schot vanaf de linkerkant vlak voor het doel van Abcoude langs gaan. Drie minuten later nog een kleine plaagstoot van Abcoude. Niek Remijn brengt de bal op over de rechterkant van het veld. Hij zet voor en bereikt Jeroen Püttmann. Die komt tot een schot maar doelman Kolvers kan redding brengen en tikt de bal tot hoekschop. Die levert voor Abcoude niets op.

14042013 ABCOSM 1

Vlak voor rust is het opnieuw Angelo Rutten die dichtbij een doelpunt voor OSM´75 is. Keeper Jeffrey IJmker van Abcoude laat zich echter niet verrassen door het geplaatste schot en verwerkt de inzet tot corner. De ploegen beginnen aan de thee met een 2-0 stand op het scorebord.

In de tweede helft komt Abcoude nagenoeg niet meer aan voetballen toe. Achterin lijkt men allemaal op een lijn te spelen en dat levert gevaarlijke situaties op voor het doel van Abcoude. De nummer 10 van OSM´75, Wesley Suister draait constant om spits Steenhof heen en loert op een scoringskans. En die komt er ook. In de 53e minuut een diepe bal op Suister. Hij heeft niemand voor zich en kan richting doel van Abcoude. Met een fraaie lob brengt hij de stand terug tot 2-1.

De mogelijkheden voor OSM stapelen zich op. In de 61e minuut een hard schot op het doel van Abcoude. Keeper Jeffrey IJmker weet ook deze inzet te keren. Voor Abcoude wordt het tijd om te wisselen. Immanuelson Duku komt in het veld voor Dennis Püttmann. Veel soelaas biedt dat niet want, OSM’75 blijft druk zetten richting het doel van Abcoude. In de 65e minuut opnieuw een aanval van OSM’75. De scheidsrechter ziet een overtreding binnen de zestien meter en geeft een strafschop. Angelo Rutten maakt geen fout en brengt OSM’75 naast Abcoude (2-2).

Abcoude wisselt nogmaals. Terence Koswal komt er in en Riverio Cumberbatch verlaat het veld. Het lijkt er even op dat Abcoude zich in de wedstrijd wil terug knokken. Een snelle aanval over de rechterkant. Duku geeft voor. De bal wordt ingekopt, maar keeper Kolvers tikt weg. In de rebound kan Stefan Groen inschieten, maar zijn schot gaat over.

14042013 ABCOSM 2

OSM’75 blijft de gevaarlijkste ploeg. In de 77e minuut een hard schot van Paul de Jong. Keeper Jeffrey IJmker kan de bal stoppen. OSM’75 gelooft erin en zet nog een tandje bij. De ploeg zit in degradatiegevaar en een overwinning kan de ploeg uit Maarssenbroek goed gebruiken. In de 81e minuut slaan de bezoekers dan ook toe. Opnieuw een doelpunt van Angelo Rutten. Hij brengt OSM’75 op een 2-3 voorsprong.

In de slotfase probeert Abcoude het nog wel. De thuisploeg krijgt nog wel wat mogelijkheden, maar slaagt er niet in om te scoren. Abcoude incasseert zijn vierde nederlaag van dit seizoen. Door dit verlies lijkt het erop dat Abcoude alle kansen op een toetje in de nacompetitie heeft verspeeld. Wil het nog enige kans op succes behouden, dan zullen de laatste drie wedstrijden moeten worden gewonnen. En dat zal niet meevallen, want het programma is nog best zwaar. Volgende week uit tegen koploper NVC, daarna weer uit tegen VSV dat de laatste weken bijzonder goed in vorm is en tenslotte nog een thuiswedstrijd tegen Hoofddorp.

Verslag en foto’s Rob Baarda

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)