Inspiratieloos Abcoude verliest

Zonder ook maar een moment lekker in de wedstrijd te hebben gezeten, is FC Abcoude in en tegen Houten tegen een verdiende 3-1 nederlaag aangelopen. FC Abcoude speelde zonder inspiratie, was achterin slordig en ongeconcentreerd en ook voorin kon de ploeg van trainer Rini van Roon geen potten breken. Abcoude handhaaft zich op de zesde plaats, maar ziet Houten, Weesp en Roda’23 tot op twee punten naderen.

sv Houten kan al in de eerste minuut op voorsprong komen. Abcoude reageert erg traag op een aanval. Gelukkig is keeper Jeffrey IJmker op dat moment bij de les en behoedt hij Abcoude tot tweemaal toe voor een heel snelle achterstand.

Het spel van Abcoude is mat. Er wordt teveel met de bal aan de voet gelopen en de passes komen niet aan. In de 15e minuut een kleine opleving voor Abcoude. Aan de linkerkant speelt Dave van Nielen in de diepte Martijn Groen aan. Die kan de bal voor geven op Michael Amoafo, maar zijn schot treft de paal. Ook daarna zijn er nog wat kleine mogelijkheden voor Abcoude, maar het is toch Houten dat het spel dicteert. De thuisploeg is simpelweg veel feller in de duels en Abcoude loopt achter de feiten aan. dat wordt nog eens treffend geïllustreerd in de 35e minuut van de wedstrijd. Abcoude blundert enorm achterin en Houten profiteert optimaal. Het is de nog maar 17-jarige Wayne van Kesteren die de thuisploeg op een verdiende voorsprong zet (1-0).

Ook in de tweede helft wil het bij Abcoude maar niet vlotten. In de 48e minuut gaat het direct mis. Achterin wordt er slecht gecommuniceerd tussen Dennis Ofori Ata en keeper Jeffrey IJmker. Allebei missen de bal waardoor Houten kan voorzetten vanaf rechts. Ditmaal staat Dyon Siebelink voor Houten op de goede plaats en scoort (2-0).

In de 55e minuut een dubbele wissel bij Abcoude. Dennis Püttman en Michael Amoafo verlaten het veld voor Jeroen Püttmann en Ron Weber. Direct daarna gaat het achterin bij Abcoude bijna weer mis. De bal kan nog net tot hoekschop worden verwerkt. In de 58e minuut gebruikt Abcoude zijn laatste wissel. Stijn Meijers gaat en Daniel Göbel komt. Veel beter wordt het spel van Abcoude echter niet. Houten beslist de wedstrijd in de 72e minuut. Een uitval van Houten. Jacques Schagen van Leeuwen kan de bal in alle vrijheid aannemen en scoort 3-0.

Abcoude probeert er nog een slotoffensief uit te persen. Tot spraakmakende momenten voor het doel van Houten leidt dat niet. Abcoude verkleint de achterstand in de 86e minuut. Een vrije trap vanaf zo’n meter van de goal van Houten wordt door Martijn Groen prima ingeschoten (3-1). Keeper Ritchie Steinman van Houten is kansloos.

Na zo’n 95 minuten voetbal vindt de goed leidende scheidsrechter Stanley van Lith het welletjes. Hij blaast af. Abcoude gaat met een kater naar huis in de wetenschap dat het bij winst de nummer drie tot op één punt zou zijn genaderd en op een stevige 3e plaats in de 3e periode zou hebben gestaan. Volgende week moet het in de thuiswedstrijd tegen Concordia, de nummer 12 uit de ranglijst, een stuk beter gaan!

foto en verslag: Rob Baarda

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!