Inspiratieloos AFC lijdt verdiende nederlaag tegen Hercules

In de Topklasse heeft AFC in eigen huis dure punten laten liggen in de strijd om promotie naar de Tweede Divisie. Op Sportpark Goed Genoeg was Hercules met 0-2 te sterk. De voorsprong op nummer acht JVC Cuijk bedraagt nu nog maar drie punten.

Los van de stralende zon was er voor de toeschouwers in Amsterdam-Zuid weinig te genieten. De eerste kans viel pas na 25 minuten te noteren. Edip Biberoglu van AFC maakte een mooie slalom dwars door de Hercules-defensie. Vanaf randje strafschopgebied kon hij vrij inschieten, maar zijn schot miste precisie. Een minuut later was het raak aan de andere kant. Bij een diepe bal kwam AFC-keeper László Sándor om onverklaarbare redenen uit zijn goal. Hij miste de bal, waardoor Francis van Rooij de bal het lege doel binnen kon lopen: 0-1.

Foto Jos Spitteler: Guido Moelee (l) en
Foto Jos Spitteler: Guido Moelee (l) en Koen Oost

AFC had veel de bal, maar deed er vrij weinig mee. Het waren vooral centrale verdedigers Galatà en Shakison die de bal naar elkaar toe speelden. Daarentegen kwam Hercules er af en toe gevaarlijk uit en had het zomaar de score kunnen verdubbelen als één van de counters beter werd uitgespeeld. Vijf minuten voor rust waren AFC-aanvoerder Magid Jansen (schot net over) en Pepijn Kluin (kopbal dichtbij) nog dicht bij de gelijkmaker.

10042016 AFC Hercules Jos Spitteler Magid Jansen
Foto Jos Spitteler: Magid Jansen

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. AFC had de bal, maar deed er vrij weinig mee. Het grootste wapenfeit was een kopbal van Koen Bosma die net over ging. Verder waren bijna alle voorzetten een prooi voor Hercules-doelman Jarno de Jonge. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Hercules-aanvaller Tyrone Fonville kreeg de bal in het strafschopgebied de bal aangespeeld. Hij hield de bal goed bij zich en legde keurig af op Thomas Reynaers die simpel binnen kon tikken. Een minuutje later vergat Floris Burgers de 0-3 te maken, weer na een snelle uitbraak. Daardoor kon AFC nog hopen.

Foto Jos Spitteler: Edip Biberoglu kapt Wadi Ouirzane uit

De wedstrijd ging echter als een nachtkaars uit. Invaller Bas Middelkoop had nog een kopkansje, maar de bal werd goed uit de hoek getikt door De Jonge. Hercules bleef simpel overeind en kon de zege verdiend over de eindstreep trekken.

Door de nederlaag van AFC is de Tweede Divisie nog lang niet binnen. Gelukkig voor AFC lieten de concurrenten ook allemaal punten liggen. Klik hier voor de uitslagen, het programma en stand in de Topklasse hier.